'Çığır açacak' denilen Fatih Projesi yarı yolda kaldı

Fatih Projesi internetsiz kaldı ve sadece oyun oynamaya yarayacak. Şirket maliyetleri karşılayamayınca çalışmayı durdurdu..

'Çığır açacak' denilen Fatih Projesi yarı yolda kaldı

Eğitimde çığır açacak proje olarak lanse edilen Fatih Projesi yarı yolda kaldı. proje kapsamında dağıtılan tabletlere internet bağlantısı sağlayan şirket maliyeti karşılayamayınca sistem durdu. 325 milyon lira harcanan sistem çalışmıyor.

Fatih Projesi 2 ayda internet engeline katıldı. Proje kapsamında Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde 8 bin 500 okula dağıtılacak tabletle akıllı tahtaların internet bağlantısını yapan şirket maliyeti ödeyemeyince çalışmalarını durdurdu.

İNTERNET BAĞLANTISI SAĞLANAMIYOR

Habertürk gazetesinin özel haberine göre projeye tam 325 milyon lira harcandı. İhaleyi Ağustos ayında kazanan şirket hemen çalışmalarına başladı, 200 kişi projede çalışması için işe alındı ama maddi yükün altından kalkmayan şirkette Şubat ayında kriz ortaya çıktı.

Önce proje kapsamında işe alınan 200 kişi işinden oldu daha sonra da şirketin genel müdürü ve ortaklarından biri görevi bıraktı. 

GENEL MÜDÜR : "BİZE YARDIM ETMEDİLER " 
 
Habertürk; görevi bırakmak zorunda kaldığını söyleyen şirketin Genel Müdürünün, devletin verdiği sözleri yerine getirmediğini açıkladığını habere taşıdı. Devletin projesi olduğu halde destek göremedik diyen genel müdür, projeye yardım sözü veren finansal kurumların kendilerini yarı yolda bıraktıklarını söyledi. 

TABLETLER OYUN OYNAMAYA YARAYACAK

Eğer gerekli olan ücret ödenemezse Fatih Projesi yarıda kalacak. Öğrencilere dağıtılan tabletler oyun oynamaya yarayacak...

<< Önceki Haber 'Çığır açacak' denilen Fatih Projesi yarı yolda kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER