Eğitim Bakanı'ndan Türk Okullarına büyük övgü

Nijerya Eğitim Bakanı ülkesinin 7 eyaletinde yıllardır hizmet veren Türk okullarından övgüyle söz etti.

Eğitim Bakanı'ndan Türk Okullarına büyük övgü

Nijerya Eğitim Bakanı Malam İbrahim Shekarau, ülkesinin 7 eyaletinde yıllardır hizmet veren Türk okullarından övgüyle söz etti. Üç çocuğunu da Türk okullarında okutan Nijeryalı bakan, Türk müteşebbis ve eğitimcilerine gayretlerinden dolayı teşekkür ederken, “Türk okullarına her zaman minnettar kalacağım.” ifadelerini kullandı.

'ÜÇ ÇOCUĞUM DA TÜRK OKULLARDAN MEZUN OLDU'

Nijerya’daki eğitim sistemi ve Türk okulları hakkında konuşan Nijerya Eğitim Bakanı Shekarau, “Size ilginç gelebilir; ama benim üç çocuğum da Türk okullarından mezun oldu.” dedi. Türk okullarının hem velisi hem de eğitimci gözüyle değerlendirme yapan Nijeryalı bakan, okullardaki eğitimin "mükemmel bir örnek" olduğunu dile getirdi.

'ÜLKEMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYAN BU OKULLAR, PARA İÇİN KURULMADI'

Bakan İbrahim Shekarau, ülkesinde eğitim veren Türk okullarının kazandıkları her kuruşu tekrar Nijerya için kullanma felsefesiyle hareket ettiğini de vurguladı. “Bu okulların ticaret için kurulduğunu sanmıyorum.” diyen Nijeryalı bakan, Türk okullarının Nijerya toplumunun varlığını sürdürmesine büyük katkı sağladığını belirtti.

'ÜNİVERSİTE AÇTIĞINIZI GÖRÜNCE ÇOK HEYECANLANDIM; KIZIM ORADA OKUYOR'

Türk okullarının Nijerya’nın büyümesi ve gelişmesine olan katkısının ilk elden şahidi olduğu olduğunu belirten bakan Shekarau, “Türk toplumunun Abuca’da üniversite açtığını gördüğümde çok heyecanlandım.” dedi. Kızının da başkent Abuca’daki Türk üniversitesinde yüksek lisans eğitimine devam ettiğini dile getiren Nijeryalı bakan, “Çocuklarım, bir ömür boyu Türk okullarının parçası oldular. Büyüyüp, sorumlu bireyler olduklarında anlatacak güzel hikayeleri olacağından eminim.” şeklinde konuştu.

'TÜRK OKULLARI ÜLKENİN GELİŞİMİNE YAPILAN BİR YATIRIMDIR'

Türk okullarını “teşvik edici ve ilham verici” diye nitelendirerek, en iyi yatırımın eğitim olduğunun altını çizen Nijerya milli eğitim bakanı, “Şüphesiz Nijerya’daki Türk eğitim yatırımı, bu ülkenin gelişimine yapılmış bir yatırımdır.” dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim Bakanı'ndan Türk Okullarına büyük övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER