Eğitimde işler sarpa sardı

Okullar açıldı ancak eğitim öğretim sistemindeki aksaklıklar bir türlü çözülemiyor. TEOG'daki nakil karmaşası, öğretmen atamalarının gecikmesi, okul yöneticilerinin yer değiştirmesi derken milyonlarca vatandaş eğitimdeki kaosun tedirginliğini yaşıyor.

Eğitimde işler sarpa sardı

Yeni eğitim öğretim yılı başladı; ancak problemler bitmek bilmiyor...

VELİLER ÇARESİZCE OKUL ARIYOR

İkinci hafta biterken milyonlarca öğrenci ve ailesini tedirgin eden problemlerin başında TEOG sonrası yaşanan nakil karmaşası geliyor. Evine yakın ya da istediği okula nakil yaptırmak için öğrenciler 25 Eylül akşamına kadar başvuruda bulunabilir ancak nakil yaptırmak çok zor. Zira çoğu lisede boş kontenjan yok. Evine yakın okulda kontenjan bulamayan, özel okula göndermek için de parası olmayan veli çaresizce okuldan okula koşturuyor.

Yöneticilerin, öğrencilerin mutsuz, velilerin mutsuz olduğunu söyleyen Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, duruma, "İlk hafta yoklamanın alınmayacağına dair bir genelge yayımladı. bu bakanlığın genelgeyle kendi acziyetini kabul ettiği anlamına gelir. niçin yetiştiremediniz? Bu planlamayı yapmanıza mani olan durum neydi?" şeklinde tepki gösterdi.

"BAHÇE: İKTİDARA YAKIN OLMADIKLARI İÇİN TASFİYE EDİLDİLER"

Sadece veliler ve öğrenciler değil okul yöneticileri de tedirgin... 7 bin okul müdürü, 42 bin müdür yardımcısı yer değişikliğiyle karşı karşıya... Aktif Eğitimciler Sendikası Başkanı Osman Bahçe, yapılanı siyasi baskı olarak değerlendirdi ve "7 bin yönetici başarılı olmasına rağmen mevcut iktidara yakın sendikalarda yer almadığından dolayı tasfiye edilmiştir. Bu da okullarda büyük bir belirsizliğin tespitidir." ifadelerini kullandı. 

Bakanlık 40 bin öğretmenin atamasını yaptı. Ancak eğitimciler bunun yeterli olmadığı görüşünde. Yaklaşık 105 bin öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılması problemin bir başka boyutunu oluştururken konuyla ilgili olarak konuşan Bahçe, "Milli Eğitim Bakanlığı 1 yıl boyunca fişlemeler, tasfiyeler gibi illegal konularla uğraştığı için asli görevlerini boşlamıştır." dedi.

Öte yandan Aktif Eğitimciler sendikası eğitim sistemindeki çarpıklıkları protesto etmek için Türkiye genelinde eylem yaptı. Bununla birlikte Milli Eğitim bakanlığı sistemdeki tıkanıklığı çözebilmek adına yeni bir adım attı. Tamamlanan TEOG nakil sonuçlarının bir kısmını E-okul üzerinden açıklayacak. Sonuçların diğer bölümünün 26 Eylül Cuma günü açıklanacağı duyuruldu.

<< Önceki Haber Eğitimde işler sarpa sardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER