Fem Yayınları Zümre Koordinatörlerinin LYS-4 yorumları burada

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4)bugün yapıldı. Fem Yayınları Zümre Koordinatörleri, öğrenciler için bugün yapılan sınavı değerlendirdi.

Fem Yayınları Zümre Koordinatörlerinin LYS-4 yorumları burada

Türkiye'de bugün  LYS-4 heyecanı yaşandı. Milyonlarca öğrenci başarılı olabilmek için bu sınavda ter döktü.  Fem Yayınları Zümre Koordinatörleri de bugün yapılan sınavla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundular.

2014 LYS-4 Tarih Testi 

Öğrencilerden aldığımız geri bildirimlere göre LYS Tarih testi soruları geçen seneki sorularla aynı zorlukta derecesinde olduğu anlaşılmıştır. Bu sene tarih testindeki en önemli yenilik haritayla ilgili sorunun varlığıdır. Sorularda dikkat çeken diğer özellik ise 44 sorunun 21 tanesi olumsuz soru köküne sahip olmasıdır. İnkılap tarihinden gelen soru sayısı önceki yıllara göre artmıştır. Sorularda ayrıntılı bilgi verilirken seçeneklerde güçlü çeldiriciler konulmamıştır. 4-5 tane soru yoruma dayalı (okuduğuna anlama ve yorumlama) sorulmuştur.    
Fem Yayınları Tarih Yayın Kurulu 
 
 
 
LYS Coğrafya sınav klasik sorulardan oluşmasına rağmen diğer sosyal bilimler testleriyle karşılaştırtıldığında adayların en çok zaman sıkıntısı çektiği branş olduğu anlaşıldı.  Coğrafya testinde güncel soru olarak Türkiye'nin ilk yer gözlem uydusu olan RASAT, coğrafi konum ve Dünyanın şekli ve hareketleriyle ilişkilendirilerek sorulmuş. Öğrencilerden alına geri bildirimde “Türkiye'nin yer şekilleriyle ilgili soruda” neyi sormak istediği tam anlayamamışlar. Bu soru kökü “Türkiye’nin yukarıda verilen özelliklerinden hangileri yer şekilleri ile ilgilidir veya değildir?” şeklinde olsaydı daha anlaşılır olurdu.   
Fem Yayınları Coğrafya Yayın Kurulu 
 
2014 LYS-4 Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi
 
Felsefe grubu sorular bilgi düzeyini ölçen sorular ağırlıklıydı. Bu sene adaylar “savunucu yükleme, tanık etkisi” gibi yeni kavramlarla karşılaşmışlar. Bu seneki Felsefe Grubu soruları,  geçen seneye göre daha kolaydı. Sosyoloji soruları, uzun paragraflara dayalı olarak güncel konuların yorumlanmasına dayalıydı. Mantık soruları işleme dayalı olup, dikkat gerektiren zor sorulardı.  Örneğin “Hak Dini Kur’an Dili’nin yazarı merhumElmalı Hamdi Yazır” gibi cevaplanması için mutlaka bilgi gerektiren sorular vardı.
 
Fem Yayınları Felsefe Grubu Yayın Kurulu 

<< Önceki Haber Fem Yayınları Zümre Koordinatörlerinin LYS-4 yorumları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER