LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2014 LYS soru ve cevaplar

LYS 4 soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? LYS 4 soru ve cevapları açıklanacak mı? ÖSYM, LYS 4 soru ve cevaplarının açıklanıp açıklanmayacağına dair bir açıklama yaptı mı?

LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2014 LYS soru ve cevaplar

Binlerce öğrencinin üniversite umudu olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS), 946 bin 244 aday başvurdu.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'ye başvuru yaptı.

ÖSYM'den alınan bilgiye göre, başvuruda bulunan adayların 744 bin 562’si Matematik Sınavı (LYS-1), 388 bin 361’i Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) , 751 bin 454’ü Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) , 432 bin 97’si Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4)e ve 70 bin 767’si Yabancı Dil Sınavına (LYS-5) katılacak.

LYS-4, yarın (14 Haziran Cumartesi); LYS-1 ve LYS-5, pazar günü (15 Haziran); LYS-2, 21 Haziran Cumartesi ve LYS-3, 22 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

LYS’ler 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılacak. Adaylar, tüm sınavlara aynı merkezde girecek. Sınavlarda, 5 milyondan fazla soru kitapçığı kullanılacak.

LYS ADAYLARI SORULARI MERAK EDİYOR

YGS öncesi açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, soruların açıklanmayacağını duyurmuştu. YGS 2014 sonrası öğrenci ve velilerin tepkisi üzerine ÖSYM soruların yüzde 20'sini açıklama kararı almıştı. YGS 2014 sorularının yüzde 20 ile adayların sınav cevap kağıtları ösym.gov.tr'den duyurulmuştu.YGS 2014 sorularını YGS adayları bugun.com.tr'den öğrenmişti.

1 milyona yakın öğrencinin bu hafta sonu gireceği LYS sınavlarına ilişkin soruların bir kısmının açıklanıp açıklanmayacağına ilişkin ÖSYM'den herhangi bir açıklama gelmedi. LYS soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin sitesi ile eşzamanlı olarak bugun.com.tr'de.

ÖSYM SORULARI NEDEN AÇIKLAMIYOR?

ÖSYM Başkanı Ali Demir, sınav sorularının açıklanmama nedeniyle ilgili şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

Yoğun bir soru havuzu oluşturma gayretimiz var. Özellikle sınavlarda denenmiş ve ölçme niteliği yüksek soruların bazı değişikliklerle yeniden kullanımını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda sınavlarda sorulan soruların sadece yüzde 10’unun paylaşımının yeterli olacağını düşünüyoruz. Yüzde 10’luk uygulamayı da sınava hazırlanan adayların bilgi edinmeleri ve sınava girmeleri halinde kendi sınavlarını cevap kâğıtları ile birlikte fiili olarak değerlendirebilmeleri için uygun gördük. Ama sadece bu YGS’ye 2 milyondan fazla aday katılacağı için yönetim kurulu soruların yüzde 20’sini açıklama kararı aldı.

<< Önceki Haber LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2014 LYS... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER