LYS'ye girecek adaylar dikkat! Yönetmelik değişiyor

Bu haber LYS'ye girecek olan adayları yakından ilgilendiriyor. Yarın sona erecek LYS başvuruları öncesinde YÖK'ün yatay geçiş yönetmeliğinde önemli bir değişikliğe gideceği konuşuluyor. İşte yapılması planlanan değişiklikler ve uzmanların adaylara uyarıları...

LYS'ye girecek adaylar dikkat! Yönetmelik değişiyor

Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvurularının bitimine bir gün kala yönetmenlikte önemli bir değişikliğe gideceği öğrenildi.

Değişikliğe göre belli bir puan türünde üniversiteye başlayan bir öğrenci, farklı puan türündeki başka bir üniversitenin ilgili bölümüne yatay geçiş yapabilecek.

"Örneğin bir aday işletme okuyor üç yıl boyunca fakat işletmeden memnun değil inşaat mühendisliğine geçiyor. Bir veya iki yılda inşaat mühendisliği diploması alıyor. Peki bu inşaat diplomasıyla piyasada nitelikli eleman olabilecek mi? Burada bir tür kaygılar var. " Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç, bu son dakika değişikliğinin öğrencilerde kafa karışıklığına sebep olacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Keşke bu uygulamalar sınavlara hazırlık sürecinden önce açıklanmış olsaydı adaylar daha rahat  hazırlık sürecine gireceklerdi. Çünkü söz konusu süreç içerisinde herhangi bir puan elde edebilmek için adayların en az iki sınava girmesi yeterliydi. Adayların yoğunlaşması söz konusu olabilecekti. Ama şuan itibarıyla adayların tüm sınavlara girmesi adaylarda biraz motivasyon ve dikkat dağınıklığına sebep olacaktır."

Bu imkandan yararlanmak isteyen öğrencilerin mutlaka dikkat etmesi gereken önemli hususlar var.

Faruk Andaç bu hususları ise "Özellikle birden fazla sınava girmeleri gerekiyor. Yani adayların özellikle bir iki gün kala LYS başvurularına birden fazla LYS'lere başvurmaları gerekiyor. Bunun yanında önemli bir husu daha var. Adayların girdiği hesap türünün hesaplanması için söz konusu soruların yüzde yirmisinin doğru olarak cevaplanması gerekiyor." sözleriyle anlattı..
<< Önceki Haber LYS'ye girecek adaylar dikkat! Yönetmelik değişiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER