MEB'den iptal edilen SBS ile ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara 18’inci Bölge İdare Mahkemesi’nce iptal edilen 2013 yılı SBS Sınavıyla ilgili 'yeni bir işlem yapılmasına ihtiyaç bulunmadığını' açıkladı.

MEB'den iptal edilen SBS ile ilgili açıklama

MEB, 'Söz konusu davayla ilgili olarak 31 Mart 2014 tarihinde verilmiş olan karar doğrultusunda yapılması gereken iş ve işlemler, yürütmeyi durdurma kararını takiben zaten gerçekleştirilmiş olup yeni bir işlem yapılmasına ihtiyaç bulunmamaktadır.' diye açıklama yaptı.


MEB, Ankara 18’inci Bölge İdare Mahkemesi’nce 2013 yılı SBS Sınavı'nın iptal edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. MEB'den yapılan açıklama şöyle: Öğrenci Defne Sena Uzuner tarafından Ankara 18’inci Bölge İdare Mahkemesi’nce verilen yürütmeyi durdurma kararına istinaden Bakanlığımız; daha üst tercihe yerleşebilecek olan öğrencilerin istemeleri halinde yerleşebilecekleri okullara kayıt imkânı tanınması, daha alt tercihlere yerleşecek öğrencilerin mevcut okullarında eğitim-öğretimlerine devam edebilmelerine imkân sağlanması hususlarında her türlü iş ve işlemi yapmış; konuyla ilgili olarak bu durumdaki öğrenci velilerine gerekli tebligatta bulunulmuştur. Söz konusu davayla ilgili olarak 31 Mart 2014 tarihinde verilmiş olan karar doğrultusunda yapılması gereken iş ve işlemler, yürütmeyi durdurma kararını takiben zaten gerçekleştirilmiş olup yeni bir işlem yapılmasına ihtiyaç bulunmamaktadır."

(CİHAN)
<< Önceki Haber MEB'den iptal edilen SBS ile ilgili açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER