Marmara Üniversitesi’nden yurt dışı atılımı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi Marmara Medya Merkezi’nde öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Marmara Gazete’ 18. sayısı ile okurlarının karşısına çıktı.

Marmara Üniversitesi’nden yurt dışı atılımı

Zengin içeriği ve tasarımıyla dikkatleri çeken Marmara Gazete’nin bu sayısında, üniversite akademik personeline ilişkin atılımları içeren ‘Marmara dünyaya açılıyor’ manşetiyle verilen haberde Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül’ün, kuruluşu tamamlanan Teknopark A.Ş’den elde edilecek gelirlerle, bilgi ve deneyim edinmesi için akademik personelin yurt dışına gönderilmesiyle ilgili açıklamaları bulunuyor. Rektör Gül; Teknopark aracılığıyla hocaların danışmanlık hizmeti vermesinin yanında kendilerinin de şirket kurabileceğini belirtirken, akademik personelden yayın yapanlara da mali teşvik verileceğini belirtti.


Marmara Gazete’de ayrıca; Sağlık Eğitim Kampüsü’nde temeli 18 ay önce atılan Diş Hekimliği Fakültesi’nin açılışı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin temel atma törenlerine de geniş şekilde yer verilmiş. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyarete gelen Georgia State Üniversitesi öğrencileri ile yapılan çalışmaların yer aldığı ‘Georgia State ile işbirliği ve ortak atölye’ çalışması, Yazar Ahmet Ümit, Oyuncu, Senarist Ercan Kesal, Senarist, Yönetmen, Yazar Prof. Dr. Sefa Önal ve Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı’nın katılımları ile gerçekleşen söyleşiler, değişen Karaköy’ü anlatan ‘Sil baştan, Karaköy’ başlıklı haber ve üniversite faaliyetlerine ilişkin gelişmeler de okuyucuların beğenisine sunulmuş.


<< Önceki Haber Marmara Üniversitesi’nden yurt dışı atılımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER