Marmara Üniversitesi’nin 131. Kuruluş Yıl Dönümü kutlandı

Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, köklü bir geçmişe sahip olan Marmara Üniversitesi’ni dinamik bir yapıya kavuşturduklarını açıkladı.

Marmara Üniversitesi’nin 131. Kuruluş Yıl Dönümü kutlandı

Marmara Üniversitesi’nin 131. Kuruluş Yıl Dönümü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, Rektör Yardımcıları, Üniversite Senato Üyeleri, Dekanlar ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı, Doç. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Oda Orkestrası’nın mini konseri ve Doç. Dr. Mehveş Emeç Birol’un piyano dinletisi ile devam etti. Üniversitenin tanıtım filminin izlenmesinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.



EĞİTİM VE BİLİM ADINA HİZMET EDENLERİN HİZMETKARIYIZ

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bilim adına, eğitim adına hizmet eden bütün kurumların hizmetkarı olduklarını belirterek, “Kültür hazinemize sahip çıkalım, onun yeri ayrı. Bu topraklarda durmak için çok güçlü olmak lazım. Çok çalışmamız lazım. Ben aşırı yerliciyim, dışarıdan alamamalıyız ve gününde yapmalıyız. Bugün geriye baktığımızda çok iyi bir durumdayız. Daha da ileriye gitmeliyiz. Dünyanın en dinamik ülkesiyiz” diye konuştu.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NE DİNAMİK BİR YAPI KAZANDIRDIK

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül de 2010 yılında göreve geldiklerini hatırlatarak, 3 buçuk yıla aşkın sürede yaptıkları çalışmaları anlattı.

Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, köklü bir geçmişe sahip olan Marmara Üniversitesi’ne, attıkları önemli adımlarla danimik bir yapı kazandırdıklarını söyledi.

Bu kapsamda dijital kurum altyapısını güçlendirdirerek, kağıtsız ofise dönüşüm gerçekleştirdiklerini anlatan Rektör Prof. Dr. Gül, “Bunu kapsamlı olarak yapan tek üniversiteyiz” dedi. Akademisyen ve öğrencinin işlemlerinin online ortamda gerçekleştiğini, birçok hizmetin çevrimiçi ortamda sunulduğunu aktardı. Bütün kampüslerde kablosuz ağ hizmeti sunduklarını da aktaran Rektör Gül, Türkiye’nin ikinci en büyük kablosuz ağ altyapısına sahip üniversite olduklarını ifade etti. Rektör Gül ayrıca uluslararası standartlarda yeni veri merkezini hizmete açtıklarını, karekod uygulamasıyla diplomaları çok güvenli hale getirerek sahteciliğin önüne geçtiklerini kaydetti.

Değişim programları hakkında da bilgi veren Rektör Gül, 25 farklı ülkeden 56 üniversite ile ikili işbirliği anlaşması imzaladıklarını ve öğrenci değişimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Üniversitenin Merkezi Kütüphanesi’nin 7 gün 24 saat hizmet sunduğunuaa da atıfta bulanan Rektör Gül, “Online veri tabanları aboneliği sayısını artırdık. 2013 yılında 30 online veritabanı aboneliği daha ekledik. Bilimsel Araştırma Projeleri sayısında da ciddi artış sağladık. 2013 yılında toplam 464 proje sayısına ulaştık. Bu projelere 10 milyon TL’ye varan bütçe ayırdık” dedi.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEMATİK TEKNOPARKLAR KURUYOR

Üniversite ve sanayi işbirliği konusunda yapılan çalışmaları da anlatan Rektör Gül, İnovasyon ve Teknoloji Transfer Merkezi ve Teknopark AŞ’nin kurulduğunu sağlık, tekstil, robotik ve nanoteknoloji alanında tematik teknoparkların kurulacağını açıkladı.

Kalite ve iyileştirme çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Rektör Gül, bu  kapsamda Mükemmeliyette 4 Yıldız Ödülü, diploma ve akredite etiketleri aldıklarını söyledi.

Rektör Gül, Marmara Üniversitesi’nin fiziki ve altyapı sıkıntısı olduğunu, bu kapsamda yeni fakülte ve enstitü binaları  inşa ettiklerini, yenileme çalışmalarının devam ettiğini de belirtti.

TÜRKİYE’NİN BİR NUMARALI SAĞLIK KAMPÜSÜ OLACAK

Konuşmasının son bölümünde Maltepe’de inşa edilecek olan yeni kampüs binası ve sağlık eğitim kompleksindeki son durumu anlatan Rektör Gül, “Sağlık Eğtim Kompleksi’nde hastanemiz tamamlanmak üzere, Tıp Fakültemiz 2. Dönem eğitime orada başlayacak. Diş Hekimliği Fakültesi inşaatı da tamamlanmak üzere, onlar da gelecek yıl eğitime yeni binalarında başlayacak. Son derece modern, Türkiye’nin bir numaralı sağlık eğitim kampüsüne sahip olacağız. Kenan Evren Kışlası’nın Marmara Üniversitesi’ne devrinde protokoller tamamlandı, 3 bin dönümü aşkın bir yer için çalışmalarımız başladı. Uluslararası mimari proje yarışmasına çıkılacak. Modern, çevreye ve yeşile duyarlı, akıllı binaların olduğu ve eğitim için herşeyin düşünüldüğü bir kampüs olacak” diye konuştu.

Rektör Gül, konuşmasının ardından Bakan Güllüce’ye hediye takdim etti.

<< Önceki Haber Marmara Üniversitesi’nin 131. Kuruluş Yıl Dönümü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER