ÖSYM - YGS 2015 başvuruları ne zaman?

ÖSYM, merakla beklenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuru tarihlerini açıkladı.

ÖSYM - YGS 2015 başvuruları ne zaman?

2015 ÖSYM Sınav Takvimine göre 2015 YGS Sınav Tarihi,15 Mart 2015 olarak açıklandı. 2014-2015 YGS Başvuru Tarihleri ise 5-19 Ocak 2015 tarihleri arasında alınacak.

YGS'ye başvuru 5 Ocak'ta başlayıp 19 Ocak 2015'te sona erecek. YGS başvuruları ÖSYM'nin başvuru merkezleri, sınav koordinatörlükleri veya bireysel olarak internet üzerinden yapılabilecek.

ÖSYM, 5 Ocak'ta başlayacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuruları öncesi hazırladığı kamu spotuyla yaklaşık 2 milyon üniversite adayını başvurularını tamamlamaları konusunda uyardı.

ÖSYM bu yıl YGS ve sınavsız geçiş için başvuruların alınmasına yönelik kamuoyunu bilgilendirme amacıyla aday el rehberi, sınav takvimi posteri ve bir kamu spotu hazırladı. Kamu spotunda özellikle adayların, başvuru işlemlerini tamamlamaları ve bu yüzden mağduriyet yaşamamaları için çeşitli uyarılarda bulunuldu.

ÖSYS başvuru ücretleri, belirtilen tarihlerde anlaşmalı bankalar aracılığıyla veya "www. osym.gov.tr" adresindeki ödemeler alanından yatırılabilecek.

YGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Adaylar 2015-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr/) internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz satışı yapılmayacak. Adaylar sınav başvurularını 3 TL karşılığında yapacak. Bir ortaöğretim kurumundan henüz mezun olmamış adaylarla mezun durumdaki adaylardan önceki yıllarda ÖSYS'ye başvurusu olan ve kayıtlarda geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklar.


<< Önceki Haber ÖSYM - YGS 2015 başvuruları ne zaman? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER