Öğretmenler için iyi haber!

Üniversite sınavında yaşanan katsayı uygulaması nedeniyle mağdur olan teknik öğretmenlere Üniversitelerarası Kurul’dan iyi haber geldi.

Öğretmenler için iyi haber!

28 Şubat darbesinin katsayı uygulamasıyla mağduriyet yaşayan teknik öğretmenlere mühendislik haberi geldi. Meclise onlarca dilekçe vererek mühendislik diploması ve devletten kadro isteyen teknik öğretmenlerin talebi Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından görüşülerek kabul edildi. 50 bin dolayında teknik öğretmen fark dersleri alarak mühendis olabilecek.

Sorunu gündeme getiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, teknik öğretmenlerin İmam hatip öğrencileri ile birlikte 28 Şubat'ın mağduru olduğunu belirtti. Kendisi de bir teknik öğretmen olan Candan, "Yaklaşık 50 bin dolayında teknik öğretmen meslek liselerini bitirdi ve statüsüz kaldılar. Aslında teknik öğretmenler ile mühendislik öğrencileri yüzde 80-90 aynı eğitimi alıyorlar. Bunların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyordu. Alınan kararla bu mağduriyet giderilmiş oluyor" dedi.

Bugün'ün haberine göre, konunun takipçisi olan bir diğer AK Parti vekil olan İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de, teknik öğretmenlerin fark dersleri alarak, tamamlama programı ile mühendis olma imkanına kavuştuklarını kaydetti. Şükür, teknik öğretmenlerin mağduriyetlerini gidermiş olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek hayırlı olmasını diledi. 
<< Önceki Haber Öğretmenler için iyi haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER