Özel Maltepe Coşkun Liseleri'nden büyük başarı

Özel Maltepe Coşkun Liseleri Amerika’da yapılan Genius Proje olimpiyatlarından 2 dünya birinciliği ve 1 dünya üçüncülüğü ile döndü…

Özel Maltepe Coşkun Liseleri'nden büyük başarı

Amerika’da  3. Genius Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatları'nda Coşkun Koleji öğrencileri yaptıkları projeleriyle iki Dünya Birinciliği ve bir Dünya üçüncülüğü aldılar. 16-21 Haziran tarihleri arasında New York’ta gerçekleştirilen çevre proje olimpiyatlarına Coşkun Koleji öğrencileri tasarım, sanat ve yazı alanından katıldılar.

Türkiye’yi temsilen yarışmaya katılan projelerin Koordinatörü Özel Maltepe Coşkun Liseleri İngilizce Zümre Başkanı Elif Büber, “Yarışma finali çok renkliydi. Finalde 50 farklı ülkeden ve 38 Amerika Eyaletinden öğrenciler vardı. Yarışmaya 700 proje katılmış ve 310 tanesi Amerika’ya davet edilmişti.  Bu bizim için büyük başarıydı. Öğrencilerimle en iyi şekilde zorlu finale hazırlandık. Sadece proje değil ülkemizi temsil adına elimizden geleni yaptık. Jürilerin farklı sorularına doğru cevaplar veren öğrencilerimizden Aslınur Demirdöven yazmış olduğu hikayesi ile yazı alanında Dünya 1.liği, Esra İyilik ve Rumeysa Ünsür tasarladıkları şehir ile Dünya 1.liği, Beyzanur Elmasa ve Feyza Üstüner hazırladıkları animasyon filimi ile Dünya üçüncülüğü aldılar.” 

Uluslar arası proje yarışmasında zorlu rakiplerinin arasından Dünya Birincisi olan öğrencilerimizden Esra İyilik ve Rumeysa Ünsür şunları söyledi : “ Öğretmenimizle beraber çok çalıştık. Finale çıkmak bizi daha çok heyecanlandırdı. Türkiye’yi uluslar arası prestijli bir yarışmada temsil şansını yakaladık. Yapılan değerlendirmede Dünya Birinciliğini kazandık. Yarışmada jürilerin merak ettiği her konuyu İngilizce olarak açıkladık. Bilimsel bir platformda kendimizi İngilizce olarak ifade edebilmek, kendimize ve okulumuza olan güvenimizi artırdı.  Çalışmamızın her aşamasında yanımızda olan okulumuza ve bizlerden desteklerini esirgemeyen ailemize teşekkür ederiz.“

Maltepe Coşkun Koleji Müdürü M. Sinan Gerev, “ Öğrencilerimizi, öğretmenimizi ve velilerini kutluyorum. Uluslar arası arenada ülkemizi temsil ederek gurur kaynağımız oldular. Coşkun Koleji 20. yılında çok büyük bir başarıya daha imza attı. Bu sene okulumuz için Dünya 1.likleri yılı oldu. Brezilya’da yapılan Mostratec Proje olimpiyatlarında Matematik alanında ve Kenya’da yapılan Golden Climate Proje olimpiyatlarında da Biyoloji alanında Dünya 1.liği almıştık. Okul kadromuz ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.”

Amerika’dan gelen kafile için Atatürk Havalimanında karşılama töreni yapıldı. Alınan başarıdan dolayı mutlu olan öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

<< Önceki Haber Özel Maltepe Coşkun Liseleri'nden büyük başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER