TEOG skandalında geri adım

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tercih yapmayan ve evinden kilometrelerce ötedeki bir okula yerleştirilen öğrencilerin mağduriyetini gidermek için yeni bir adım attı.

TEOG skandalında geri adım

MEB’in dün yaptığı açıklamaya göre adres ve beyan dışı yerleştirilen öğrenciler komisyon yoluyla adreslerine yakın okullara yerleştirilecek. Öğrenci velileri, belirlenen lise türlerinden evlerine en yakın okul için il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine dilekçe vererek 17 Ekim tarihine kadar nakil olacak.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan skandal yerleştirmeleri çözmeye 5 haftalık nakil maratonu da yetmedi. İstemediği veya evinden saatlerce uzaklıktaki bir okula yerleştirilen öğrenci ve velilerin haftalardır yaşadığı çile üzerine dün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklama yaptı. Mağdur olan ve bu sebeple açık liseye naklini almış öğrencilerin adreslerine yakın okullara nakillerinin sağlanacağını, velilerin il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri bünyesindeki Öğrenci Yerleştirme ve Kayıt komisyonlarına müracaat etmeleri gerektiğini belirtti. 

Açıklamaya göre, öğrenciler yazılı talepleri doğrultusunda 2014-2015 eğitim ve öğretim yılıyla sınırlı olmak üzere, ikamet adreslerine en yakın, mesleki ve teknik Anadolu liselerine, Anadolu imam hatip liselerine veya çok programlı Anadolu liselerine kayıt yaptırabilecek. Başvuranlar arasında puan üstünlüğü ve okulların kontenjanları dikkate alınacak. Süreç 17 Ekim’de bitecek.ZAMAN

<< Önceki Haber TEOG skandalında geri adım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER