Türkiye'nin en itibarlı ilk üç üniversitesi belli oldu

İlk defa en itibarlı üniversiteler incelendi. İşte sırasıyla Türkiye'nin en itibarlı ilk üç üniversite sıralaması..

Türkiye'nin en itibarlı ilk üç üniversitesi belli oldu

İtibar Atölyesi adına XSIGHTS araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi, 2013 yılında ilk defa en itibarlı üniversiteleri incelendi. Türkiye İtibar Endeksi 2013 sonuçlarına göre en itibarlı ilk üç üniversite sırasıyla; Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) oldu. Bu üniversiteleri Ege Üniversitesi (EÜ) ve Marmara Üniversitesi (MÜ) izledi.

İtibar Atölyesi adına XSIGHTS araştırma  şirketinin gerçekleştirdiği Türkiye İtibar Endeksi (TİE) 2013 yılı verileri açıklanmaya devam ediyor.  2013 Türkiye İtibar Endeksi sonuçlarına göre en itibarlı  üniversite Orta Doğu Teknik Üniversitesi oldu. İkinci sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesi’ni İstanbul Üniversitesi takip etti. 

 “Sektörel itibar puanlarına bakıldığında eğitim sektörü 2013 yılında 4,817 TİE puanı ile değerlendirmeye alınan 12 sektör arasında en son sırada yer alıyor. Eğitim sektöründe üniversitelerden  beklentilerin yüksek olduğu görülmektedir. Üniversitelerden en fazla dürüst ve şeffaf olması bekleniyor. Akademisyen portföyü, yeniliklere ve teknolojiye önem vermesi, profesyonel ve nitelikli çalışanlarının olması ve mezun başarısı itibarı perçinleyen diğer önemli unsurları oluşturmaktadır. Başarılı üniversitelerin bu unsurları devam ettirmeleri, itibarını yükseltmek isteyenlerin de bu kriterlere yoğunlaşmaları gerekmektedir” diyen Penn, “Öte yandan ülkemizde “üstün eğitim sunan” üniversite açığı bulunmaktadır. Uluslararası standartlarda eğitim veren, atılımlar yapan, yeni teknolojiler geliştiren, inovasyona ağırlık veren üniversite ihtiyacı vardır” diye ekledi.

Üniversite sektöründe, artan rekabet karşısında özellikle özel üniversitelerin konumlarını çok iyi belirlemeleri gerektiğinin altını çizen Penn, “Gelinen noktada, eğitim sektörü genişlemekte ve üniversitelerimizin verdikleri eğitim yelpazesi, artan genç nüfusumuzun talebini karşılayacak şekilde gelişmektedir. Son yıllarda, özellikle, özel liselerin özel üniversitelerle eğitim hayatlarında çocuklarımıza eşlik etme eğiliminde olduklarını gözlemliyoruz. Tüm bu yeni üniversitelerin, itibarlarını birinci günden en iyi şekilde yönetmeleri kuşkusuz sürdürülebilirlikleri ve nitelikli öğrencileri çekebilmeleri açısından önem taşımaktadır”diye konuştu.

Üniversitelerin algı kriterlerinde öne çıktıkları alanlar

Bu yıl TİE’de ilk beşe giren üniversitelerin algı kriterlerindeki öne çıktıkları alanlara bakıldığında; Boğaziçi, mezunlarının başarısı; Ege, ticari gücünün yüksek olması; Orta Doğu Teknik, hızla büyüyen, atılımlar yapan üniversite olması; Marmara, dürüst ve şeffaf olması; İstanbul ise yayınladığı bilimsel makale sayısı ile güçlü çıktı. 

TİE HAKKINDA

Türkiye İtibar Zirvesi ve Türkiye İtibar Endeksi gibi önemli projeleri de ülkemize kazandıran İtibar Atölyesi adına İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin akademik denetiminde ülkemizin önde gelen uluslararası araştırma şirketi XSIGHTS tarafından “İnşaat”, “Otomotiv”, “Hazır Giyim”, “Beyaz Eşya”, “Bankacılık”, “Gıda”, “Enerji”, “GSM”, “Elektronik Eşya”, “Sigorta”, “Ulaşım” ve “Eğitim” sektörleri özelinde yapılan ve en itibarlı şirketlerin belirlendiği Türkiye İtibar Endeksi sonuçları her yıl açıklanmakta ve iş dünyası tarafından sektörlere gelecek vizyonlarını planlamada bir yol gösterici olarak gösterilmektedir.

<< Önceki Haber Türkiye'nin en itibarlı ilk üç üniversitesi belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER