Yeni Türkiye'ye 'yeni eğitim' şekli

Çatısı uçan ve bir süre sonra yangın merdiveni çöken okulda, 350 öğrenci eğitim görüyor.

Yeni Türkiye'ye 'yeni eğitim' şekli

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yaklaşık 3 ay önce fırtınadan dolayı çatısı uçan ve bir süre sonra yangın merdiveni çöken okulda, 350 öğrenci eğitim görmek zorunda kalıyor. Tavandan damlayan su altında eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler, üşümemek için ise elektrikli ısıtıcılara adeta sarılıyor. Okulun kaloriferlerinin, personel eksikliği nedeniyle yakılmadığı belirtiliyor.

ÇATISI UÇTU, MERDİVENİ ÇÖKTÜ

Diyarbakır’ın Hani ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Topçular İlkokulu ve Topçular Ortaokulu’nun hali içler acısı. Üç ay önce etkili fırtınadan dolayı 5 yıllık okul binasının çatısı uçtu. Çatının yapılmaması nedeniyle okul binası tavandan su almaya başladı ve kısa süre önce yangın merdiveninin bir kısmı çöktü. Duruma tepki gösteren veliler, defalarca Milli Eğitim'e başvurmalarına rağmen sonuç alamadı. Öğrenci velilerinden Behçet Kılıç, okulun tavanına düşen bütün yağışın olduğu gibi sınıflara damladığını ve yetkililerin buna seyirci kaldığını söylüyor.

'KALORİFER YOK, ELEKTRİKLİ SOBAYLA ISINILIYOR'

Okulda sadece bir personelin olduğunu anlatan Kılıç, “Personel olmadığı için kalorifer yakılmıyor. 350 öğrenci su damlayan sınıfta, buz gibi ortamda eğitim görmeye çalışıyor. Bazı veliler okula elektrikli ısıtıcı getirerek çocukların ısınmalarını sağlamaya çalışıyor.” diye konuştu. Okul yönetiminin kendilerine Milli Eğitim'le gerekli yazışmayı yaptığını anlatan Kılıç, “Ancak 3 ay oldu hala sorun çözülemedi. Buradan Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum, kış ortasında bir tarafı yıkılmış, çatısı uçmuş, sınıflara su damlayan bir binada nasıl bir eğitim olabilir?” ifadelerini kullandı.

CHA
<< Önceki Haber Yeni Türkiye'ye 'yeni eğitim' şekli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER