"Eğitimciler arasındaki darp olayı tasvip edilemez, soruşturma açtık"


Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Avanos ilçesinin Kalaba beldesinde bir okul müdürü ile başka bir okulda görev yapan öğretmen arasında yaşanan darp olayının tasvip edilemeyeceğini, konuyla ilgili soruşturma açıldığını söyledi.

Avanos ilçesinin Kalaba beldesinde bulunan Kazım Karabekir Ortaokulu'nda meydana gelen olayda, okul müdürü İmdat Berk ile başka bir okulda öğretmen olarak görev yapan, okula ziyaret için gelen öğretmen Memiş Bülbül arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma, kavgaya dönüşmüştü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Avanos'taki darp olayını geç duyduğunu, üzücü bir durum olduğunu, asla okullarda ve toplumda şiddeti tasvip etmediklerini belirtti. Şiddetin kendi içerisinde değerlendirildiği zaman negatif bir duyguyu yansıttığını kaydeden Şimşek, "Tasvip edilmesi mümkün olmayan bir şeydir. Hele hele bu şiddet iki eğitimci arasında geçmişse bu asla tasvip edilecek bir durum değildir. Ben bu anlamda bunu prensip olarak tasvip etmiyor ve kınıyorum. Ancak bu olayda birtakım iddialar var. Bu iddiaların doğruluk derecesini şu an için bilemiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla olay adli boyuta taşındı. Ancak biz disiplin açısından, idare açısından haklarında bu olayı incelemesi, araştırması, hangi taraf haklı hangi taraf masun, kim haksız bu aşamada çok bir şey de söylememiz mümkün değil. Bununla ilgili bir araştırma, inceleme ve soruşturma açtık. Müfettiş arkadaşlarımız raporunu getirdiği zaman kesin yargıya varacağız. Ben her ne kadar böyle bir olay yaşanmış olsa da iki arkadaşıma da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

Bu olayın Nevşehir'de çok sık yaşanan bir şey olmadığını, en azından görev yaptığı iki yıldır hiçbir eğitimcinin böyle bir olaya karıştığına şahit olmadığını anlatan Şimşek, "Ama işte her camiada olduğu gibi bizim camiamızda buna teşebbüs eden iki arkadaşımız var. Demin de ifade etiğim gibi niçin olmuş ya da nasıl olmuş bunu bilmiyoruz. Bunu inceledikten sonra bir kanaate varacağız. Ben bu vesileyle tekrar şiddetin iyi bir şey olmadığını belirtmek istiyorum. Arkadaşlarımıza da tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber "Eğitimciler arasındaki darp olayı tasvip edilemez, soruşturma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER