Eğitimciler, ek ders ücretlerinde adil artış ve ek gösterge istiyor


Cihan Konfederasyonu ve Aktif Eğitimciler Sendikası Eskişehir İl Temsilcisi Murat Gürcan, eğitimcilerin ek ders ücretlerinde artış ve adil ak gösterge istediğini söyledi. Gürcan, "Ek ders ücretlerinde yüzde 100 oranında artış yapılmalıdır." dedi.

Gürcan, Türkiye'de eğitim alanında çalışanların, OECD ülkelerindeki eğitim çalışanlarına göre daha fazla çalışmalarına rağmen onlardan daha düşük ücret aldığını vurguladı.

Aktif Eğitimciler Sendikası Eskişehir İl Temsilcisi Gürcan, Türkiye'de öğretmenlerin ek ders ücretleri ve ek gösterge katsayıları ile ilgili düzenlemenin yapılmasının elzem olduğunu ve öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için düzenlemenin biran önce yapılıp yürürlüğe konulmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Murat Gürcan, öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi ve yıllardır yerinde sayan ek ders ücretlerinde yüzde 100 oranında artış yapılması gerektiğini ifade etti.

Aktif Eğitim-Sen olarak, öğretmenlerin bu konudaki talep ve önerilerini, resmi bir yazı ile başta MEB olmak üzere ilgili bakanlıklara ilettiklerini dile getiren Gürcan, taleplerin hayata geçmesi için ülke genelinde yürütecekleri kampanyaya, bütün öğretmenlerden ilgili yerlere ve tüm milletvekillerine e-dilekçe göndererek ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla kokart takarak destek vermelerini beklediklerini anlattı.

Eğitim-öğretim sürecinin başarılı olmasını sağlayacak öğretmenler ve diğer eğitim çalışanları olduğunun kaydeden Aktif Eğitimciler Sendikası Eskişehir İl Temsilcisi, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Ülkemizde eğitim alanında çalışanlar, OECD ülkelerindeki eğitim çalışanlarına göre daha fazla çalışmalarına rağmen onlardan daha düşük ücret almaktadırlar. Öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının mesleki motivasyonları, toplumdaki saygınlık ve mesleki verimliliklerinin arttırılması için özlük haklarında iyileştirme yapılması gerekmektedir."
CİHAN
<< Önceki Haber Eğitimciler, ek ders ücretlerinde adil artış ve ek gösterge... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER