Eğitimcilerden ‘Maarif Vakfı’ kararına tepki

İktidarın hazırladığı, eğitim sistemini baştan aşağı değiştiren yasa tasarısı meclise sevk edildi. Bakanlığın teşkilat ve görevleri, üniversite öğretim üyeleri, Fatih projesi, yurtdışına gönderilecek öğrenciler ile yeni kurulacak üniversiteler aynı torba içinde görüşülecek. Eğitimciler, eğitim sisteminin yaz boz tahtasına çevrilmesine tepkili.

Eğitimcilerden ‘Maarif Vakfı’ kararına tepki

Yaklaşık 1 yıl önce kurulacağı duyurulan ‘Maarif Vakfı’ yasa tasarısı geçtiğimiz günlerde Meclis’e sunuldu. Yeni Hayat, haberi 24 Mayıs 2016’da manşetine taşıdı.



Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Cansel Güven, düzenlemeden yeni bakan İsmet Yılmazın bile haberdar olmadığı iddia etti. Güven “Bu kadar geniş ölçekli değişikliklerde yeni bakan beklenmedi. Bakana al bunu uygula deniyor. Anladığım kadarıyla Milli Eğitim’i bakanlık dışında birileri yönetecek. Bakanlık bütçesinden 1 Milyon TL ayrılarak yurtdışı eğitim kurumları açmak üzere Maarif Vakfı kuruluyor. Yurtiçinde sanki eğitimin bütün sorunları çözüldü. Bu rakam bakanlığın bütçesinde yoktu. Peki bu para nereden karşılanacak?” diye sordu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca dershanelerin kapatılması ile başlayan sürecin okullara yapılan operasyonlarla devam ettiğini belirtti. Maarif Vakfı Kanunu ile de yurtdışındaki okullara dair bir sürecin başlatılmış olacağına dikkat çeken Karaca, “Yurtiçi ve yurtdışında eğitim kurumlarına müdahale edilmesinin arkasında gereklilik ve gerçeklikten çok siyasal bir operasyon yatıyor.” dedi.

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER) Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere de yasa tasarısının üniversitelerin üzerinde ‘Demokles’in kılıcı’ gibi duracağını berlirtti. Yeşildere, “Esas amaç muhalif akademisyenleri susturmak. Yöneticilerin hoşuna gitmeyen üniversite hocaları baskı altına alınacak. Askeri yönetimlerde bile böyle bir anlayış yoktu.” dedi.

<< Önceki Haber Eğitimcilerden ‘Maarif Vakfı’ kararına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER