EGSD üyeleri mini fuarda biraraya geldi


İzmir ekonomisine Marble Fuarı'ndan sonra en çok katkıyı sağlayan Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı'nın mimarı Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), Tarihi Havagazı Fabrikası'nda sektördeki üretici ve tedarikçileri ikinci kez buluşturdu. Açılış törenine Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Ateş Demirkalkan, İzmir Terziler Odası Başkanı Mevlüt Turun, MTK SİAD Başkanı İsmail Sadi Doğan, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Başkanı İzzet Avcı ve sektörün önde gelen isimleri katıldı.

Geçen yıl aynı tarihlerde sektörün iki tarafını biraraya getiren Ege Tekstil ve Konfeksiyon Tedarikçileri Buluşması'na, bu yıl 32 tedarikçi firma katılarak ürünlerini sergiledi. Firmalar, gün boyu iş bağlantıları için ikili görüşmeler yaptı. Tekstil ve hazır giyimle birlikte ayakkabı ve deri sektörlerinden firmalar da ziyaretçi olarak katıldı.

SEKTÖRDEN BÜYÜK İLGİ

Buluşmanın açılış töreninde konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, geçen yıl başlayan projenin üyelerden büyük ilgi gördüğünü belirterek, bu yıl da sürdürdüklerini söyledi. Buluşmayı gelenekleştirerek büyük bir fuar haline getirmek istediklerini ifade eden Özden, İzmir ve Türkiye ekonomisine büyük bir hareketlilik getiren Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı'nın da geçmişte aynı düşüncelerle hayata geçirildiğini söyledi. Organizasyonda tedarikle ilgili her konuda üreticilerin bilgi sahibi olduğunu, ürünleri inceleyebildiğini, dokuma ve örme, kumaş, boyahane, nakış, brode, tela, düğme, aksesuar, makine yedek parça ve yazılım sektörlerindeki ürün ve hizmetleri yakından görme imkanı bulduğunu belirten Özden, bu sayede birbirine çok yakın ancak çok sık görüşemeyen tarafların tanışma fırsatını elde ettiğini dile getirdi.

TARİHİ BİNADA BULUŞMA

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda mini fuar şeklinde düzenlenen buluşmada, 32 EGSD üyesi tedarikçi firmanın stant açtığını belirten Özden, "Tarihi Havagazı Fabrikası, sektörümüz için tarihi bir buluşmaya evsahipliği yaptı. Denizli'den, İstanbul'a İzmir dışından ziyaretçilerin ağırlandığı organizasyonda, sezonun ürünleri sergilendi. Organizasyonda önemli iş bağlantıları yapacak olan ihracatçı ve iç piyasacı üreticiler, gün boyunca sektördeki yenilikleri değerlendirdiler. Tedarikçiler, ikili iş görüşmeleriyle yeni müşteriler buldular, mevcut müşterilerine de yeni ürünlerini tanıttılar. Birbirlerini tanıyan firmalar, hem iş bağlantıları yapacak hem de katma değerin bölgemizde kalmasını sağlayacak." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber EGSD üyeleri mini fuarda biraraya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER