'Ek ders ücretlerine yüzde 100 artış yapılmalıdır'


Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Yozgat İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, ek ders ücretlerinde artış ve adil ek gösterge istediklerini bildirerek, ek ders ücretlerine yüzde 100 oranında artış yapılması gerektiğini belirtti.

İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, ülke ve toplumun geleceği adına öğretmenlerin önemli bir görev ifa ettiğini vurgulayarak, öğretmenlerin maddi gelir ve özlük hakları konusunda adaletsiz uygulamalar yüzünden mağdur olduğunu ifade etti. Kayaaslan, şunları kaydetti: "Öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergelerinin 3 bin 600 TL'ye yükseltilmesi ve yıllardır yerinde sayan ek ders ücretlerinde yüzde 100 oranında artış yapılması gerekmektedir. Aktif Eğitim-Sen olarak, öğretmenlerin bu konudaki talep ve önerilerini, resmi bir yazı ile başta MEB olmak üzere ilgili bakanlıklara ilettik. Eğitim-öğretim sürecinin doğru yönetilmesi ve sürdürülmesi, ülkemizdeki insan onurunun gerektirdiği hak ve özgürlükler ile devlet-millet kaynaşmasının ve sosyal adaletin sağlanması, toplumsal barışın tesis ve temadisi gibi üst düzey hedeflere ulaşılmasına katkı sağlayacaktır. Bu noktada eğitim-öğretim sürecinin başarılı olmasını sağlayacak kuşkusuz öğretmenler ve diğer eğitim çalışanlarıdır. Ülkemizde eğitim alanında çalışanlar, OECD ülkelerindeki eğitim çalışanlarına göre daha fazla çalışmalarına rağmen onlardan daha düşük ücret almaktadırlar. Öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının mesleki motivasyonları, toplumdaki saygınlık ve mesleki verimliliklerinin arttırılması için özlük haklarında iyileştirme yapılması gerekmektedir."

Yaklaşık 11 yıl önce Milli Eğitim Bakanı'nın ek ders ücretleri konusunda verdiği sözlerin yerine getirilmediğini anlatan Kayaaslan, şu ifadeleri kullandı: "2005 yılında bir Milli Eğitim Bakanı'nın ek dersi 3,5 TL'den 10 TL ye çıkarılması gerektiğini söylediği ve bunu gerekçeli olarak Maliye Bakanlığı'na sunduğu düşünüldüğünde, aradan geçen 11 yılda ülkemizin ne denli büyüdüğü, ekonomisinin ne kadar iyi olduğu, kişi başına düşen milli gelirin ne kadar arttığı her ortamda dillendirilirken bizim ek derse sayın eski bakanımız gibi yüzde 250 değil sadece yüzde 100 zam istememiz gayet normal değil midir? Öğretmenler hem aldıkları eğitim gereği olarak hem de icra ettikleri kariyer mesleği olarak 3 bin 600 göstergeyi hak etmektedirler. Çünkü öğretmenle aynı süre eğitim almış, birbirine yakın şartlarda görev yapan diğer meslek gruplarındaki kamu çalışanlarında ek gösterge 3 bin 600 olarak uygulanmaktadır. Emekli aylığı ve emekli ikramiyesinde artış sağlayacak olan ve öğretmenler ile birinci derece kademe memurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergeleri 3 bin 600 TL'ye yükseltilmelidir." CİHAN
<< Önceki Haber 'Ek ders ücretlerine yüzde 100 artış yapılmalıdır' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER