Eker-BYK Trofesi'nin 1. ayağı Mudanya'da gerçekleştirildi


Bursa Yelken Kulübü tarafından organize edilen ve Eker Süt Ürünleri sponsorluğunda Mudanya'da yapılan 'Eker-BYK Trofesi'nin 1. ayağı Bursa Kupası Yat Yarışları' gerçekleştirildi.

Geride kalan hafta sonunda iki gün süren ve bu sene 4'üncü düzenlenen 'Eker-BYK Trofesi'nin 1. ayağı Bursa Kupası Yat Yarışları'nda yelkenlilerin kıyasıya yarışı dikkat çekti. Yarışa 16 yelkenli tekne 4 farklı kategoride katılırken, yarışma Tirilye - Güzelyalı - Tirilye parkurunda gerçekleştirildi. Geçen senelerden farklı olarak bu yıl toplam 5 yarıştan oluşan trofeyi İstanbul takımları da takip etti. İstanbul takımlarının ilk kez yer aldığı yarışlara önümüzdeki yıllarda farklı illerden takımların da katılımların planlandığı belirtildi.

Yarışma sonunda 4 farklı kategoride ödüller verilirken, IRC Yarış sınıfında Eker Yayık Ayran Takımı, IRC Gezi sınıfında Mavi Deniz Takımı, Destek A sınıfında Destine Takımı, Destek B sınıfında Ladies Team Piranha takımları birincilik ödülleri kazandılar.

Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü ve Eker takımının Kaptanı Ahmet Eker 2 günlük yarış hakkında bilgiler verirken, "Bizim burada bir yelken takımımız var. Bu takımın 1. ve 2. gün taktisyeni olarak yarıştım." diyerek, yarış heyecanını ve yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

"1. gün hava çok güzel ve rüzgar iyiydi. Aşağı yukarı 10-12 nat gibi havada start aldık. Uzun coğrafi rotalı bir yarıştı. Hava Mudanya önlerine doğru daha da arttı. Başta kötü bir start almıştık ama daha sonra rakiplerimize yetiştik. Önde çıkan iki rakibimizi geçtik. Önümüzdeki tek bir rakip kalmıştı. Mudanya önündeki şamandıra önünde hava iyice arttı ve 20 nata kadar çıktı. Orada biraz daha arayı kapattık. Daha sonra hızlı şekilde balonumuzu basıp Tirilye'ye geri döndük. Tirilye önlerinde hava biraz düştü ve azaldı. Neredeyse sıfıra yakın rüzgara geldi. Bu da bize fırsat tanıdı ve tek kalan rakibi geçip ilk günü birinci bitirdik.

2. günde ise güzel start aldık ama 1. orsayı giderken hava iyice kaldı. Bu nedenle yarış abandone edildi. Daha sonra yarışı başlatacak rüzgar bir daha çıkmadı. Saat 3 yarışların tamamı abandone edildiği için geri döndük. Çok güzel bir hafta sonu oldu.Yarışlara 16 tekne katıldı. Güzel ve çekişmeli gruplar halinde yarıştık. İstanbul'dan gelen arkadaşlarla güzel bir ortamda güzel bir organizasyon oldu. Önümüzdeki yarışlara da İstanbul'dan diğer arkadaşları bekliyoruz."

Eker- BYK Trofesi'nin bu sene 4'üncüsünün yapıldığını belirten Bursa Yelken Kulübü As Başkanı Tayfun Timoçin, "Eker sponsorluğu olmadan önce de trofemiz devam ediyordu. Fakat daha farklı şartlarda devam ediyordu. Bu körfezin denizcileri, bu sulara çıkıp mücadele ediyordu. 4 yıldır Eker-BYK Trofesi olarak arkadaşlarımızla keyifli ve mücadeleci zaman geçiriyoruz. Bu organizasyon İstanbul'daki yarışçı dostlarımızın da dikkatini çekti. İstanbul'dan arkadaşlarımız gelmeye başladı. Diğer illerden gelmeye heveslenen arkadaşlarımız da var. Ege bölgesi ve İzmir'den arkadaşlarımız zaman içinde katılmayı planlıyorlar. Bu yarışta İstanbul'dan 4 tane teknemiz vardı, konuk. Bunun zaman içinde artacağını umuyoruz. Kurulduğu 2001 yılından bu yana Bursa Yelken Kulübü yarışlarda yatçılık ve ralli anlamında Türkiye'nin önemli kulüplerinden biri haline geldi. Güney Marmara'da denizciliği ve yelkenciliği herkese sevdirmeye çalışıyoruz. Buna ilgi duyan herkese kapılarımız sonuna kadar açık." diye konuştu.

Eker - BYK Trofesi'nin 2. Ayağı Güney Marmara Kupası 23-24 Nisan tarihlerinde Tirilye'de yapılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Eker-BYK Trofesi'nin 1. ayağı Mudanya'da gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER