Ekim'de yeni bir zam dalgası geliyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 30 2018
Elektronik sektörüne temmuzda gelen yüzde 40’lık zamdan sonra ekimden itibaren yeni fiyat artışı bekleniyor. Zamlı cihazlar kasımda raflarda olacak
Dövizin yılbaşından bu yana TL karşısında yüzde 40’tan fazla değer kazanması ithalata bağımlı elektronik sektöründe fahiş zamlara neden oldu. Türkiye’de yaklaşık 180 milyon TL civarında olan fotoğraf makinesi sektöründe temmuz ayında yapılan yüzde 20’lik zamdan sonra ekim ayından itibaren yine bu seviyelerde zam yapılması bekleniyor. Zamlı ürünlerin kasım-aralık ayında raflarda yerini alması bekleniyor.
Canon Eurasia Genel Müdürü Wilbert Verheijen, “Döviz kurlarındaki aşırı artış ağustos ayımızı etkiledi. Temmuz ayı çok iyiydi. Biz ağustosta zam yapmadık, bu aydan önce yüzde 15-20 oranında zam yapmıştık zaten. Yeni ürünlerimiz kasım, aralık aylarında gelecek. Satış noktalarımıza desteği artırdık” dedi.
Cumhuriyet'in haberine göre Canon Satış Müdürü Halil Turan da, yükselen kurların herkesi olumsuz etkilediğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:
Ağustos ayında elektronik ürün satışları yüzde 50 düştü. Biz talebi canlandırmak için kampanyalar yapıyoruz. Türkiye Canon’un ilk 10 pazarı arasında yer alıyor. Ekonomik krizden önce ilk 5’teydik. Özellikle kompakt cihazlara insanları ısındırabilirsek yine Türkiye ilk 5 ülke arasına girebilir. Temmuz ayına kadar satışlarımız çok iyiydi. Ama ağustosun ikinci haftasından itibaren özellikle kurların da artmasıyla satışlar durdu. Elektronik satışlar yüzde 50 düştü. Bunun ne kadar zarar verdiğini şu anda hesaplamamız zor. Ama biz yıl sonunda TL bazında büyüme kaydedeceğiz. Elimizdeki ürünlere zam yapmadık. Ama ekim ayından itibaren yeni gelecek ürünlerde fiyat artışı olacak. Bu artış yüzde 40’ı bulmaz diye tahmin ediyorum. Biz TL ile ithal ediyor ve TL ile satıyoruz.
Türkiye’de 400 satış noktamız var. En büyük satış kanalımız Sirkeci.''
Cumhuriyet
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü4.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü5.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı
6.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti7.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı10.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...


