Ekmeği biten halk beyaz bayraklarla ilçeden çıkıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 1 2016
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık itibariyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken yiyecek stokları tükenen halk beyaz bayraklarla ilçeyi terk ediyor

Şırnak Cizre'de bütün mahallelere sıçrayan çatışmalar yüzünden vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor. Ellerine aldıkları beyaz bayraklarla gruplar halinde ilçeyi terk eden halk, yağan yağmur yüzünden yürümekte zorlanıyor.
Cizre’nin Sur, Nur, Cudi ve Yafes mahallelerinde de devam eden çatışmalar diğer mahallelere de sıçradı. Son olarak Dicle mahallesinde çatışmaların yaşanması vatandaşları oldukça tedirgin etti.

Erzak stoku da tükenen vatandaşlar çareyi ilçeyi terk etmekte buldu. Gruplar halinde yağmur altında beyaz bayraklar açarak ilçeden çıkmaya çalışan vatandaşlar, zaman zaman yükselen silah sesleri ile panik yaşıyor.
155 Polis İmdat hattında görevli polisler ise halkın sokağa kesinlikle çıkmamalarını söylüyor.

Sokağa çıkma yasağının 19. günü geride kalırken yasağın ne zaman kalkacağı da bilinmiyor. İlçede patlama ve silah sesleri yükselmeye devam ediyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!5.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







