'Ekmek zammı için değerlendirme yılbaşından sonra yapılacak'


Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar'ın un zammı nedeni ile ekmek fiyatının 1.5 lira yükseleceğini söylemesi üzerine başlayan tartışma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in "Böyle bir şey söz konusu değil." açıklaması ile sürüyor. 250 gram ekmeğin 1 liradan satıldığı Samsun'da ise Fırıncılar Odası, fiyat değerlendirmesini yılbaşından sonra yapacağını bildirdi.

2015 yılı Ocak ayına kadar 5 yıllık süre zarfında Samsun'da ekmeğe zam yapılmadığını belirten Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, şunları kaydetti: "Bugün itibariyle şimdilik herhangi bir zam yapma durumumuz söz konusu değil. Ama yılbaşından sonra diğer ürünlere yapılacak olan zamlara bakacağız ve sonrasında fiyat değerlendirme toplantısı yapacağız. Geçen yıl resmi maliyet konusunda başvurduğumuz Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 250 gram ekmeği 85 kuruş maliyeti olduğunu belirledi. Biz de 21 Ocak 2015'ten geçerli olmak üzere 75 kuruştan satılan 250 gram ekmeğin fiyatını 1 liraya çıkartmıştık. Tabii şimdi o zamanki kullanılan malzeme ve gider fiyatlarıyla bugünkü fiyatlar aynı değil. Vatandaşı düşündüğümüz kadar esnafı da düşünmemiz gerekiyor."

Halk ekmeğin 70 kuruştan satıldığı Samsun'da fırınlarda geçerli olan fiyatlar şöyle: "250 gram baston ekmek 1 lira, 500 gram ikili somun ekmeği 2 lira, 500 gram ikili tandır ekmeği 2 lira, bin gram dörtlü Trabzon ekmeği 4 lira, bin 500 gram altılı Trabzon ekmeği 6 lira, 2 bin 500 gram onlu Trabzon ekmeği 10 lira, 250 gram kepek ekmek 1 lira, 250 gram pıtıl ekmek 1 lira, 400 gram sade pide 2 lira, 200 gram lavaş 1 lira ve 150 gram pide hamuru 1 lira."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Ekmek zammı için değerlendirme yılbaşından sonra... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER