Ekol Hoca bu kez sanal dersi NT üzerinden verdi


Twitter'dan yaptığı periscope yayınlarında kendisini takip eden öğrencilere matematik dersi veren Ekol Hoca, bu kez farklı bir sosyal medya adresinden öğrencilerle buluştu. 'Ekol Hoca' olarak anılan Mustafa Mete Ekol, bu kez kitap, kırtasiye ve teknoloji mağazaları zinciri NT'nin periscope hesabından öğrencilere geometri dersi verdi. Ders sanal ortamda büyük ilgi gördü.

Ekol Hoca'nın sanal dersine NT'nin İstanbul Mecidiyeköy mağazası ev sahipliği yaptı. Ekol, NT'nin Periscope hesabı olan NTTurkiye'den verdiği derste üçgende benzerlik konusunu ele aldı; takipçilerinin sorularını cevapladı. Yaptığı bu yayının kendisi için de farklı bir deneyim olduğunu ifade eden Ekol, "Ben ağırlıklı sınıf ortamından ders anlatıyorum. İlk defa böyle bir anlatım oldu. Nasıl geçtiğini anlamadık. Gayet güzel oldu. NT'nin böyle bir eğitim faaliyetine katkı sunması güzel. Bir matematik öğretmeni periscope üzerinden ders anlatıyor, binlerce öğrenciye yardımcı oluyor; NT bu eğitimin yanında duruyor, öğrencilere kitap hediye ediyor. Ben herhangi bir matematik öğretmeni olarak böyle bir etkinliğe imkân verdiği için NT'ye teşekkür ediyorum." dedi.

SANAL DERSLERİ ORTALAMA BİN ÖĞRENCİ TAKİP EDİYOR

Ekol, sanal ortamdaki periscobe dersleri ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Periscope derslerimiz için sağlam takipçi var. Saat 22.00'de her gün yapıyorum. Telefonu kağıda yansıtarak o görüntüden ders veriyoruz. Türkiye'nin dört bir tarafından öğrenciler derslerimize katılıyor. Katıldıkları illeri yazıyorlar. Onlara ders esnasında anlamadıkları yeri soruyorum. Takipçi 500'ün altına inmiyor, bin 500'i buluyor, ortalama bin oluyor."

CİHAN
<< Önceki Haber Ekol Hoca bu kez sanal dersi NT üzerinden verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER