Ekonomi Bakanı Zeybekci: Avcı zihniyetiyle hareket ediyorlar


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avcı zihniyetiyle hareket ettiğini savundu.

Zeybekci, Denizli'nin Bozkurt ilçesi Hayrettin Mahallesi'nde bu yıl 7.'si düzenlenen Ters Lale Yayla Şenlikleri'ne katıldı. Ters Lale Yayla Şenlikleri Komita Sorumlusu İlyas İlhan, etkinlik başlamadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 yıl önce kuru fasulye festivali olarak başladıkları festivale ilgi yoğun olunca Ters Lale Yayla Şenlikleri olarak düzenlemeye başladıklarını söyledi. Mahallenin, 90 harbinden gelen Bulgar göçmenlerinden oluştuğunu belirten İlhan, "En güzel şey, gerçekten bizim dış ülkelerde olan vatandaşlarımız, biz göçmeniz, 90 harbinde buraya gelen insanlar. Denizli'de 60 bin civarında sayıdan bahsediliyor. Bayramlarda buluşturamadığımız şu bir buçukla 5 arasında bir araya getiriyoruz. İnan çok mutlu oluyoruz. Çünkü dış ülkelerden sırf bunun için hafta sonu izin alıp buraya gelenler var. Bir nevi bayram havası." dedi.

Bakan Zeybekci de haziran ayında yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek, vatandaşlara mutlaka oy kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu. Zeybekci, "Ne olur çok önemli seçimler bunlar. Yapmanız gereken en önemli şeyi söylüyorum. Ne olursa olsun hasta dahi olsanız, nerde olursanız olun her şeyinizi ona göre programlayın, illaki ve illaki sandığa gidin oyunuzu verin. illaki en önemlisi bu." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ALMANYA KONUŞMASINA CEVAP

Seçim sürecinde çok yalanların söyleneceğini öne süren Zeybekci, "Şimdi yeniden aynı yalanları söyleyecekler. Biraz önce dedim ya avcı zihniyetiyle sadece o kuşu avlayayım, ondan sonrası beni ilgilendirmez zihniyetiyle ne varsa ne yalan varsa, ne kandırma ve göz boyama varsa hepsini yapacaklar ama milletin elinde biliyorsunuz bir terazi var. Milletin elinde metre var. Milletin elinde mahşeri bir vicdan terazisi var. Millet inşallah bu teraziyi öyle bir tartacak ki gereğini yapacak ama ben sizlere dün söylenen bir kaç yalanla ilgili bir kaç örnek vereyim. Almanya'ya gitmiş. Almanya'da bir salonda diyor ki Türkiye'de 17 milyon yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaş var diyor. Ben ona öğreteyim. Bilmiyorsun bari sor. Bu ülkenin bir ekonomi bakanı var. Sizin döneminizdeki gibi Dünya Bankası'ndan gönderilen bir memur değil." şeklinde konuştu.

Denizli'den aslanlar gibi çıktığını vurgulayan Zeybekci, ekonomi konularının kendisine sorularak öğrenilmesini istedi. Zeybekci, "Bak ben sana anlatayım. 2002 yılında bu memlekette nüfusumuzun yüzde biri 1 doların altında yaşıyordu. 2002'de nüfusumuzun yüzde 3'ü 2 doların altında yaşıyordu. Benim bu garip memleketimde, benim Türkiyemde nüfusumun yüzde 30'un üstündeki bir kısmı 4.35 doların altındaki bir günlük harcamayla yaşıyordu. Ne oldu biliyor musunuz. 10 yılda bugün bir doların altından kimse yok. 2.15 dolar altında hiç kimse yok. Sevgili kardeşlerim yüzde 30 ne demek biliyor musunuz? 22 milyon vatandaşımız demek. Bugün Türkiye'de 2013 sonu itibarıyla nüfusumuzun yüzde ikisi 4.35 doların altında, 2014 sonu itibarıyla yüzde 1 tahminlerimiz var. 2015'te sıfır olacak. Bilmiyorsun öğren bunları. Bir de ne diyor, Türkiye geri gidiyor. Bir rakam daha söyleyeyim bunu da iyi öğren. 2002 yılında bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının geliri, satın alma gücü Avrupa Birliği vatandaşlarının ortalamasının yüzde 35'iydi. Bunu ne olur iyi öğrenin. 2014 bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının satın alma gücü refahı Avrupa Birliği vatandaşlarının ortalamasının yüzde 60'ına çıktı. Yüzde 35'den yüzde 60'a çıktı. Bilmiyorsun bunu da öğren. Öğrenmeye niyeti yok. Asla da öğrenmeyecek." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Zeybekci: Avcı zihniyetiyle hareket ediyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER