Ekonomi Bakanı Zeybekci: Oluşturulan belirsizlik ortamı kalktı

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Oluşturulan belirsizlik ortamı kalktı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de son 1.5 yılda 4 seçimin başarılı bir şekilde yapıldığını ve oluşturulan belirsizlik ortamının kalktığını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Adana düzenlediği 'Türkiye İnovasyon Haftası' ödül törenine katılan Bakan Zeybekci, "Bu 4 seçimi yapıp, en son seçimin yapıldığı aylarda dünyada en iyi bütçe açığına; yani en pozitif anlamda bütçe açığına sahip ilk üç ülkeden birisiyiz." dedi.

Türkiye'nin dünyada en hızlı büyüyen 7. ülke konuma geldiğini vurgulayan Bakan, şunları ifade etti: "Cari açığını son iki yılda yüzde 43, 44 oranında iyileştiren bir ülkeyiz. Yüzde 9.4'lerden bu sene sonu itibariyle yüzde 4.5'lar seviyesinde gelecek. Türkiye büyük bir sıkıntı ve belirsizlikten kurtuldu. 'Acabalar' ortadan kalktı. Yapısal anlamda ekonomimizde hiç bir problem olmamasına rağmen, sanayimizde, üretimimizde, ihracatımızda, büyümemizde hiç bir problem olmamasına rağmen spekülatif amaçlı ortaya çıkan bazı fırsat değerlendiricilerin Türkiye ile ilgili bu ortamı 'acaba nasıl kara dönüştürebilirim?' diyenlerin de artık dönemleri sona erdi. Bütün vatandaşlarımızı, kime oy verdikleri önemli değil, demokratik ve vatandaşlık haklarını kullanmada gösterdikleri olgunluktan dolayı tebrik ediyorum. Çıkan sonuçların memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Ekonomi Bakanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 Kasım'dan sonra oluşan bu süreçte de Türkiye önündeki günlere bakacaktır. 1.5 yıldan beri ertelenen ne varsa; inanın her şey ertelendi. İnovasyon bile ertelendi. 1.5 yıldan beri 'acaba ne olacak?' Yatırımlar ertelendi. Evdeki ihtiyaçlarla ilgili; evdeki eşler bile 'hele bir dur bakalım, seçimler bir bitsin; yatırımcı 'hele bir dur' hele şu seçim bir geçsin...İstihdam, satın almayla, büyümeyle ilgili her ne varsa oluşturulan belirsizlik ve tereddüt ortamı böylelikle ortadan kalkmış oldu. İnşallah ertelenen her şeyin önümüzdeki 2016 döneminde artık gümbür gümbür harekete geçtiğini göreceğiz."
(Devamı gelecek)

CİHAN
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Zeybekci: Oluşturulan belirsizlik ortamı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER