Altın fiyatıyla yarışıyor

Kilosu 700 lira olan Anzer balının fiyatı altın ile yarışıyor.

Altın fiyatıyla yarışıyor

Rize'nin İkizdere ilçesi, Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer balının bu yılki kilogram fiyatı 700 lira olarak belirlendi.

Anzer Balı Kooperatif Başkanı Osman Civelek, Anzer balında bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu ifade etti. Bereketli bir sezonun ardından bal sağımını tamamladıklarını söyleyen Civelek, "Bu yıl 1 tona yakın bal üretimi gerçekleştirdik. Bu ballardan numuneler alınarak Hacettepe Üniversitesi'ne gönderdik. Gönderdiğimiz tüm balların olumlu rapor alması durumunda geçtiğimiz yıldan kalan 1 tonluk siparişimizi karşılayabileceğiz. Yapılacak tahlillerde olumlu rapor alan ballarını güvenlik kurallarımız çerçevesinde önceden belirlenen kriterlere göre dolumlarını yaparak mühürlü şişelerde satışa çıkartacağız. Tahlil sonuçlarının 18 Eylül tarihine kadar gelmesini bekliyoruz." dedi.

FİYATI ALTINLA YARIŞIYOR

Geçtiğimiz yıl kilogram fiyatı 680 liradan satılan balın bu yılki fiyatını arttırdıklarını belirten Civelek, "Bu yıl balımızın kilogram fiyatı 700 liradır. Yarım kiloluk şişelerde 370 lira, 250 gramlık şişelerde ise 190 liradan satışa sunacağız." diye konuştu..

CİHAN

<< Önceki Haber Altın fiyatıyla yarışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER