Altın fiyatları ile ilgili çarpıcı tahmin

Altın fiyatlarında düşüş sürerken, altın uzmanları yatırımcılar için önemli tüyo vererek, altın fiyatlarının yükselmesini bekledikleri tarihi açıkladı

Altın fiyatları ile ilgili çarpıcı tahmin

Ukrayna'da seçim sonrası oluşan siyasi istikrar ortamı Altın Fiyatlarına yaramadı. Altın dün başlayan düşüş sonrası ons başına 28 dolar değer kaybederek 1264 dolara geriledi. Bu seviye Şubat'tan bu yana en düşük seviye olarak dikkat çekti.

Altın fiyatları dün gerçekleşen sert düşüşle Şubat ayı seviyelerine gerileyerek son 3 ayın en düşük fiyat seviyesine geldi.

Uluslararası piyasalarda dün başlayan ve tam gün süren düşüş hareketi altının onsunu 28 dolar birden düşürerek 1292 dolardan 1264 dolara indirdi.


Son dönemde altın fiyatlarını yukarıda tutan en önemli gelişme Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimdi. Hürriyet'in haberine göre; Ukrayna'da pazar günü gerçekleşen seçim sonrası siyasi istikrar sonucunun çıkması uzmanlara göre altındaki sert düşüşün en büyük sebebi oldu.

TEMMUZ'DAN SONRA YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇEBİLİR
Altın fiyatlarında düşüşe yol açan bir başka gerekçe de Mayıs ve Haziran'da dünya altın fiyatların tarihsel olarak da gerilemesi oldu. Uzmanlar Temmuz'a kadar düşüşün sürmesini beklerken düşüşün çok fazla olmaması durumunda altın fiyatlarının Temmuz sonrası yeniden hızlı bir yükselişe geçebileceğini konuşuyor.
<< Önceki Haber Altın fiyatları ile ilgili çarpıcı tahmin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER