Altın fiyatlarıyla ilgili vatandaşa önemli tavsiye!

Altın fiyatları Aralık 2008'den bu yanaki en sert gün içi düşüşü gördü. Yatırımcılar şaşkın. Ama üzülmeyin çünkü önümüzdeki günlerde altın fiyatlarında toparlanma bekleniyor.

Altın fiyatlarıyla ilgili vatandaşa önemli tavsiye!

Parasının önemli bir bölümüyle altın alan vatandaşlar bugünkü fiyatları görünce adeta şoka girdi. Zira Altın Fiyatları son iki yılın en düşük rakamını gördü. Hafta sonunda 24 ayar altının gramı 80,50'ye kadar geriledi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk gerilemenin sebebini şöyle açıkladı: "Gerilemenin sebebi son 11 yıldan beri sürekli yükselen altının özelikle Amerika'da global finansal krizin etkilerinin azalması ve ılımlı bir toparlanmayla bir miktar altından uzaklaşma eğilimi olduğunu görüyoruz. Ayrıca Avrupa'daki finansal krizin hala sürüyor olması ve Güney Kıbrıs'ın son dönemde bankacılık sektöründe yaşadığı sıkıntılar sebebiyle belli miktar altını elden çıkaracağını duyurması, krizi yaşan diğer ülkelerin de altın satışı yapacağı beklentisiyle son 3 günde altında sert düşüşler oldu. Şu anda 1450 dolardan işlem görüyor. Muhtemelen 1400'lü dolarlara kadar geri çekilmesi de söz konusu olabilir ama bu çok hızlı gerilemeden dolayı bir miktar tepki alımları da gelebilir." 

Yılın özellikle ikinci yarısından itibaren bu düşüşü beklediğini ifade eden Yıldırımtürk, "Düşüş beklentimizden de hızlı oldu. Tepki alımlarıyla önümüzdeki günlerde 1400 -1500 dolar ons aralığında hareket edecek. Bu da 80 ile 87 lira arasında hareket edecek 24 ayar altının gram fiyatı aralığı anlamına geliyor. Önümüzdeki günlerde tepki alımlarıyla toparlanma olabilir." diye konuştu.

VATANDAŞA TAVSİYE

Altın alanları tasarruf amaçlı ve yatırım amaçlı diye ikiye ayıran Yıldırımtürk, "Tasarruf amaçlı altın alanlar daha uzun vadede tasarruf için alım yaptıklarından dolayı onlar her fiyattan alım yapabilirler. Çünkü çok küçük miktarlarda onlar altın alıyor. Ancak yatırım amaçlı alanlar mesela ev alacakken ev alacağı parayı altına yatıranlar piyasaları daha da yakından izleyerek yükselişleri fırsat olarak değerlendirmeli. Kısa vadeli satımlarda tekrar gerileme yaşanınca alım yapılabilir ama altın yatırımcısının yükselme umudunun azaldığını görüyoruz. Yüksek fiyattan altın almış olanların bu fiyatları aşağı çekebilmeleri için sürekli yükselişlerde satış, alışlarda da yine kısa vadeli satım için alış yapmaları gerekir." dedi.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Altın fiyatlarıyla ilgili vatandaşa önemli tavsiye! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER