Aracınızı en hızlı şekilde satmanın yolları

Aracınızı internetten satmak isteyenler için kaçırılmayacak tüyolar!

Aracınızı en hızlı şekilde satmanın yolları

Türkiye’nin en büyük araba ilan sitelerinden Tasit.com, internette araçların daha hızlı satılmalarını sağlayan ve ilan verirken dikkat edildiğinde büyük fark oluşturan detayları açıkladı. Tasit.com’un incelemesine göre en fazla görüntülenen otomobil ilanları, dürüstçe yazılan, açıklamasında birçok detayı, doğru anahtar kelimeleri içeren ve aracın birçok açıdan çekilmiş fotoğraflarını içeren ilanlar. 

Tasit.com’da ve iş ortaklarının yayınlarında, fotoğraflı ilanlar diğer ilanlara göre iki kat daha fazla görüntülenirken, içinde bir açıklama olan ilanlar %65 oranında daha fazla tıklanıyor. Ekstra özelliklerin seçili olduğu otomobil ilanları, diğer ilanlara göre %35 oranında daha fazla ilgi çekerken,ana sayfada yayınlanan vitrin ilanları ise tam 3 kat daha fazla görüntüleniyor.Tasit.com’a her gün binlerce otomobil ilanının eklendiğini ifade eden Tasit.com İçerik ve Analiz Direktörü Sevil Okumuş, potansiyel bir alıcının güvenini kazanmak ve sorulara tekrar tekrar cevap vermemek için ilandaki aracın mutlaka iyisiyle kötüsüyle varsa kazasıyla anlatılmasının ilan verirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta olduğunu söylüyor.

İşte Tasit.com’un İnternet Üzerinden Aracını Satmak İsteyenlere Önerileri:

Detaylı bilgi verin
Aracınızın özellikleri ve durumuyla ilgili ne kadar çok bilgi verirseniz, ilanınız o kadar etkili olacaktır. Üstelik böylece tek tek gelecek sorulara da aynı yanıtları tekrar tekrar verme zahmetinden de kurtulmuş olursunuz. Tasit.com’da açıklama içeren ilanlar, içermeyen ilanlara göre %65 daha fazla görüntüleniyor.
Marka, model, kilometre, kasa tipi gibi temel bilgileri düşünmenize bile gerek yok çünkü Tasit.com’da bu bilgiler sizin için hazırlanmış durumda, tek yapmanız gereken size uyan seçeneği tıklamak. Aracınızın özel bir paketi varsa mutlaka belirtin.

Eğer detaylı yazacak vaktiniz yoksa her zaman geri dönüp ilanınızı düzenleyebilirsiniz. İnternetten otomobil ilanı vermenin en güzel yanı, gelen tepkilere göre ilanınızı yeniden düzenleyebilmektir.

Fiyat
Fiyat konusundaki tutumunuzdan söz etmenizde yarar var. Pazarlığa ne kadar açıksınız belirtin. Aracınıza fahiş bir fiyat seçerseniz telefon hiç çalmayabilir. Fiyatınızı her gün değiştirmeyin, meraklı alıcılar mutlaka fark edecek ve ciddi olmadığınızı düşüneceklerdir. Aracın garanti süresi dolmamışsa mutlaka bundan da bahsedin. En önemlisi de aynı aracı farklı sitelerde farklı fiyattan asla satışa çıkarmayın, birçok dolandırıcılığın şüphesi içinde olan alıcıların güvenini anında kaybedersiniz.

Aracınızı neden satıyorsunuz?
Alıcılar tarafından en yaygın sorulan sorulardan biri aracınızı neden sattığınızdır. Arabanızla ilgilenenlerin sizi aradıklarında mutlaka soracakları ve aracın potansiyel durumu hakkında en önemli fikri edinecekleri bu sorunun cevabını düşünerek ilanınızı hazırlayabilirsiniz.

Bakım durumunu belirtin
İyi bakılmış bir araç, her zaman satış şansı daha yüksek araçtır. Aracınıza yaptırdığınız bakımları belirtin ve yapabiliyorsanız yazdıklarınızı gerektiğinde servis kayıtlarıyla da destekleyin.

Tamir gerekiyorsa mutlaka belirtin
Potansiyel alıcılar, aracınızı eninde sonunda görecekler. Tamir gerektiren durumlar varsa bunlarla ilgili en başta dürüst olursanız, fiyat pazarlığında eliniz daha güçlü olacaktır.
Hızlı karlı bir satışla, sadece arabadan en hızlı şekilde kurtulmak arasındaki farkı belirleyen en önemli faktör, alıcıların bağ kurabildiği bir ilan hazırlamaktır.
İnsanlar genellikle, ilk sahibinden, görece yeni ve kilometresi az araçlara yönelirler ve bu özellikteki araçları satmak çok daha kolaydır. Eğer aracınız bu özellikleri taşıyorsa mutlaka vurgulayın.

Argo ve Klişelerden kaçının
Tamamı büyük harfle yazılmış ilanları hem okumak zor hem de internet kültüründe karşınızdaki kişiye bağırmak anlamına geliyor. İlan metninizde argodan ve beylik söylemlerden uzak durun. “Binicisine özel”, “İlk gelen alır”, “Harika bir araba” gibi yanlı tabirlerdense bırakın potansiyel alıcı karar versin.

Az yakıyorsa, övünün övünebildiğiniz kadar
Dünya’nın en pahalı benzinini kullandığımız ülkemizde, yakıt tasarruflu araçlar son derece cazip. Eğer yakıt tarafında aracınızın bir avantajı varsa mutlaka değinin.

Modifiyeler, Ekstralar
Full, full+full gibi anlatımlar yerine, aracınıza eklediğiniz her ekstrayı anlatın. Yeni bir stereo müzik sistemi mi yaptırdınız, özel lastikler mi taktırdınız veya son model bir alarm sisteminiz mi var?  Ya da yan airbagler, GPS gibi ekstralarınız mı var? Mutlaka bahsedin. Ekstralarınız varsa mutlaka işaretleyin çünkü ekstraları olan ilanlar olmayanlara göre %35 daha fazla görüntüleniyor.

Fotoğraflı ilanlar, fotoğrafsız ilanlara göre iki kat daha fazla görüntüleniyor. Tasit.com’da ilanlarınıza ücretsiz olarak 10 fotoğraf yükleyebiliyorsunuz. Aracınızın fotoğrafını çekerken dikkat etmeniz gerekenlerle ilgili hazırladığımız rehbere bir göz atmak isteyebilirsiniz.

İlanınızı daha da dikkat çekici bir hale getirmek için
Tasit.com’daanasayfada yayınlanan vitrin ilanları normal ilanlardan tam 3 kat daha fazla görüntüleniyor. Yüzbinlerce otomobil ilanı arasından bir bakışta göze çarpmak isterseniz, Tasit.com dopinglerini kullanabilirsiniz. Çok küçük bütçeler ayırarak, vitrin dopingleri ile anasayfada görüntülenebilir, listeleme dopingleri ile en üst sıralarda listelenebilir,  çerçeve içinde veya farklı renkte görüntülenebilir, kalın harflerle yazılmasını sağlayabilirsiniz.

<< Önceki Haber Aracınızı en hızlı şekilde satmanın yolları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER