Bakan Elvan açık açık itiraf etti

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, işe alımlarda güvenlik soruşturması dışında MİT raporlarına da bakıldığını söyledi.

Bakan Elvan açık açık itiraf etti

MİT RAPORLARIYLA MEMUR ALIYORLAR

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, eleman alımlarına ilişkin, “Güvenlik soruşturmasının yanında, MİT raporları, onlara bakılıyor. Biz de bunlara bakıyoruz” dedi.

Milliyet'in haberine göre; TİB başta olmak üzere geçmişte devlet kurumlarına eleman alımlarında izlenen yöntemin aynen devam edip etmediği, işe alımlarda yeni bir denetleme sistemi kurup kurmadıklarına ilişkin soruya ise Elvan, “Seçici davranılıyor. Detaylı araştırma yapılıyor. Klasik bir kurumun eleman alınırken yaptığı araştırmalar var. Güvenlik soruşturması falan, MİT raporları onlara bakılıyor. Biz de bunlara bakıyoruz” karşılığını verdi.

Elvan’a,  Sayıştay’ın Türksat Yönetim Kurulu üyelerine 10’ar bin TL maaş verilmesini mevzuata aykırı bulması ve  Başbakanlık üst düzey bürokratları dahil ödenen yüksek ücretin faiziyle geri alınmasına ilişkin raporu da soruldu. Elvan,  sorulara, “Usulsüz bir şey söz konusu değil. Onu öncelikle söyleyeyim. Sayıştay tespit de yapabilir. Zaman zaman düşüncelerini ortaya koyabilir” diye konuştu. (Milliyet)
<< Önceki Haber Bakan Elvan açık açık itiraf etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER