Benzin ve LPG'ye rekor zam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu piyasayı rahatlatmak için adım attı aksine zam geldi.

Benzin ve LPG'ye rekor zam

Akaryakıta rekor zam geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 21 Ocak itibarıyla akaryakıta 9-10 kuruş indirim hedefiyle tavan fiyat koydu. Ancak bugün benzine litrede 12 kuruş zam geldi. Zam, EPDK’nın tavan fiyatını geçersiz kıldı. En büyük zam ise LPG’ye (otogaz) geldi. LPG’nin litresi yüzde 12,38 artışla 20 kuruş zamlandı. Tüpgaza ise kg’de 36 kuruş zam geldi.

İNDİRİM BEKLERKEN TAM AKSİNE ZAM GELDİ

Dünya genelinde petrolün varil fiyatı düşerken Türkiye’de her geçen gün Akaryakıta zam geliyor. Ham petrol varil fiyatı ciddi bir düşüş yaşayarak 49 dolara kadar geriledi fakat indirim Türkiye’de pompalara yansımadı. Vatandaş pompaya yapılacak indirimi beklerken tam tersi bir zam ile karşılaşarak şok yaşadı. Bugün itibarıyla benzinin litresine 12, LPG’ye ise 20 kuruşluk zam geldi. Zamlardan nasibini tüpgaz da aldı. Yüzde 14,5 zamlanan tüpgazın kilogramı 36 kuruş arttı. EPDK geçtiğimiz ocak ayında yaptığı açıklamada, üçüncü kez ‘tavan fiyat’ uygulamasına geçmişti.

İSTANBUL'DA LPG 20, BENZİN 12 KURUŞ ZAMLANDI

Tavan fiyat kararı Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından 10 kuruşluk bir ucuzlama bekleniyordu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, piyasayı yakından izlediklerini söylemişti fakat akaryakıta yapılan zam vatandaşta şok etkisi yaptı. Akaryakıt firmaları illere göre değişmekle birlikte İstanbul’da LPG 2,24’ten 2,44 liraya yükseldi. Benzin ise 4,33’ten 4,45’e çıktı.

ZAMAN
<< Önceki Haber Benzin ve LPG'ye rekor zam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER