Binalardaki o kat tarih oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Zemin kotu altındaki iskanları kaldırmak için çalışmamız bitti, gerek yönetmelik gerekse yasal düzenleme. Bunu en kısa sürede yürürlüğe koyacağız' dedi.

Binalardaki o kat tarih oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, riskli olduğunu belirleyip Tapu'ya bildirimde bulundukları 304 bina bulunduğunu, bunun 3 bin 40 konuta tekabül ettiğini bildirdi.

Bakan Bayraktar, Türkiye'de büyük bir kentsel dönüşüm seferberliği  başlattıklarını ve buna ''asrın projesi'' dediklerini ifade ederek, bu projenin  merkezinde insanların hayat hakkı ve can emniyeti bulunduğunu vurguladı.

         Proje sayesinde şehirleri, kasabaları ve köyleri salaş, kaçak ve depreme  dayanıksız yapılardan kurtaracaklarını belirten Bayraktar, şöyle devam etti:
         ''Bunun için 20 yıllık bir projeksiyon yaptık. Bunu vatandaşlara anlatma  noktasında 2013-2014 yılında çok ciddi adımlar atacağız. 2023 yılına kadar  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında büyük adımlar atacağız. Kentsel dönüşüm  projelerinin sonuç vereceği 20 yılın sonunda da Türkiyemizin, şehirlerimizin  fotoğrafları çok güzel olacak. Marka şehirler kuracağız. Ulaşımı, teknik  altyapısı, enerjiyi savurmayan binaları, yaşlıların dinlendiği çocukların  oynadığı park ve bahçeleriyle, komşuluk ilişkilerinin ve dayanışmanın arttığı bir  Türkiye ümidiyle çalışmalarımızı yürüteceğiz.''

<< Önceki Haber Binalardaki o kat tarih oluyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER