Borsa İstanbul bir saat geç açıldı

Borsa teknik bir arıza nedeniyle işlemlere bir saat gecikmeyle başladı

Borsa İstanbul bir saat geç açıldı

Geçtiğimiz hafta 78 bin 332 puandan haftayı kapatan BIST-100 bu haftaya Başbakan Erdoğan'ın "faiz lobisi" açıklamaların etkisinde giriyor. Ancak BIST-100'de açılış 'teknik bir sorun' nedeniyle yapılamadı. Borsanın açılabilmesi için ikinci duyuru bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın haftasonu Ankara'da gerçekleştirdiği ve piyasaya yönelik açıklamaların ardından BIST 100 başta olmak üzere piyasaların haftaya nasıl başlayacağı merak konusuydu.

Ancak borsa ilk seansı teknik sebeplerden dolayı açılamadı. BIST Sürekli Müzayede Seansı'nın teknik bir sebepten dolayı ikinci bir duyuruya kadar ertelendiği açıklandı.

Borsa İstanbul'dan yapılan resmi açıklamada "endeks hesaplamada meydana gelen teknik bir sorun nedeniyle seansın sürekli müzayede bölümü ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir." denildi.

Başbakan Erdoğan'ın haftasonu Ankara'da "faiz lobisi" vurgusu yapan açıklamaların ardından Moody's'in açıklamaları da piyasa için önemli bir veri olacak. Moody's, protestoların devamı halinde cari açıkta riskler olabileceğini ve yabancı yatırımı uzun vadede etkileyeceğini açıkladı.

Haftanın ilk rakamı ise VOB'dan geldi. VOB 30 güne satıcılı başlayarak yüzde 1,80'e yakın kayıpla 93,9750 puandan başladı. Endeks kontratı, açılışta en yüksek 95.000 puanı gördükten sonra önceki kapanışa göre yaklaşık 1.700 puanlık düşüşle 93.900 - 94.200 puan aralığında dengeleme çabasında.

Cuma günü en düşük 89.300 puanı gören endeks kontratı, gün boyu yükselen kanalda hareket ederek haftayı 95.650 puandan tamamlamıştı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü dolar 1,87 TL seviyelerine çekilmişti. Dolar haftaya başlarken dolar da yüzde 0,87 yükselişle 1,89 TL'nin üzerine çıktı.

Gösterge tahvil faizi ise haftaya yüzde 6,55'ten başlıyor.

<< Önceki Haber Borsa İstanbul bir saat geç açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER