Bütçeyi kurtarmak için alınan önlem şaşırttı

‘AK Saray’ ve son olarak Diyanet İşleri’ne tahsis edilen 1 milyon TL’lik Mercedes makam aracı üzerinden kamuda israf-tasarruf tartışmaları devam ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu, israfın önlenmesi için resmi ziyaretlerde verilen plaketleri kaldıracaklarını açıkladı.

Bütçeyi kurtarmak için alınan önlem şaşırttı

Uzmanlar ise verilen plaketlerin bütçeden karşılanmadığı için tasarruf önlemleri arasına alınmasının israfı önlemede yeterli olmayacağı görüşünde.

Başbakan Davutoğlu, Ankara Palas’ta katıldığı Öncelikli Dönüşüm Programları Toplantısı’nda alınan bir dizi ekonomik kararı ve tedbirleri açıkladı. Konuşmasının bir bölümünde yurtiçi tasarrufların artırılması ve bu yolla yatırımların artırılması ve israfın önlenmesinin planlandığını belirten Davutoğlu,İsrafın önlenmesi, önce kamudan başlayıp bütün topluma yansıması gereken bir süreçtir.” diye konuştu. Ardından tasarruf için düşündükleri bir uygulamayı aktaran Davutoğlu, “Son Bakanlar Kurulu’muzda aldığımız kararlar, ki sembolik olabilir, önemli olduğu kanaatindeyim. Bundan sonra bir genelgeyle Başbakanlık genelgesi ile bütün kamu kurumlarına yansıtılacak. Son yaptığım il ziyaretlerinde ve birçok il ziyaretlerde gördüğümüz plaketlerle, hediyelerle ve çoğu depolandırma problemi bile çıkaran bu plaketlerle ve hediyelerle ciddi bir israf alanı oluşuyor. Yeni bir Başbakanlık genelgesi ile başta benim yaptığım ziyaretlerde olmak üzere hiçbir ziyarette yerel yönetimler veya valilikler veya diğer kurumlar plaket hediye sunumunda bulunmayacaklar. Eğer hediye edilecekse ki şahsen bunu genel bir uygulama haline bana yönelen hediyeler bağlamında dile getirmiş ve duyurmuştum; ağaç dikimi, fidan dikimi hediye olabilir. Küçük ve basit bir belgeyle bu fidanların o kişi adına o bölgede dikildiği söylenebilir, bu kadar yeter.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Bütçeyi kurtarmak için alınan önlem şaşırttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER