Erdem Başçı sessizliğini bozdu

Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Gürses, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hakkında akıl almaz iddialarda bulunduğu Merkez Bankası Erdem Başçı'yla konuştu.

Erdem Başçı sessizliğini bozdu

işte Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Gürses'in Erdem Başçı'yla yaptığı görüşme sonrası kaleme aldığı yazısı....
Sağlık sorunu yüzünden Meclis toplantısına katılmayan ve hakkında istifa söylentileri çıkan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’yı aradım. Buruk bir ses tonuyla telefonu açan Başçı, antibiyotik kullanmaya başladığını söyledi. İstifa söylentilerine ise ‘Başbakanlık açıklama yaptı” cevabını verdi. Dün olan bitenlere ve arka plan gelişmelere bakılırsa belli ki Başçı rahatsız.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan gibi adı istifa ettiği söylentilerine konu olan merkez bankası Başkanı Erdem Başçı’yı dün aradım. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada önemsiz bir sağlık sorunu nedeniyle bugün öğleden sonra görev başında olabilecekti. Buruk bir ses tonuyla açtı telefonunu. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Antibiyotik kullanmaya başladığını söyledi. Hatta öyle ki dün sabah Merkez Bankası sözcüsü Yücel Yazar aracılığıyla ilettiğim geçmiş olsun dileklerim ulaşmış, teşekkür etti.

KRİTİK TOPLANTIYA KATILMADI

Öyle görünüyordu ki; sürekli olarak gelişmeler ve hatta en küçük ayrıntı kendisine iletiliyordu. İstifa söylentilerini sordum; ‘istifasını sunduğu ve Başbakan’ın kabul etmediği, kendisini ikna etmeye çalıştıkları’ yönünde söylentileri aktardım. Buna ilk karşılığı “Başbakanlık açıklama yaptı” dedi. Başbakanlık açıklamasında Babacan ve Başçı’nın istifa ettiği haberlerini yalanlamıştı. Ben de Babacan ve kendisinden doğrudan bir açıklama gelmesi yerine, kamuoyunu diğer partilerin yalanlamaları ile baş başa bıraktıklarını söyledim. Bu defa, “böyle bir şey yok” dedi. Başçı, belli ki bunun ön plana çıkmasını istemiyordu. Sağlıkla ilgili açıklamanın ön planda tutulmasını arzu ediyordu. Dün olan bitenlere ve arka plan gelişmelere bakılırsa belli ki Erdem Başçı rahatsız; Başbakan’a böyle devam edemeyeceğini deklare etmiş olmalı. Başbakan’ın da zaman kazanmak istediği ve Başçı’yı ikna etmeye çalıştığı belli.

Yazının devamı için tıklayınız


<< Önceki Haber Erdem Başçı sessizliğini bozdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER