Gıda Mühendisleri Odası Şube Başkanı'ndan KPSS Tepkisi

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Alparslan, KPSS'de gıda mühendisi kadrolarına başka meslek gruplarından atama yapılmasının haksızlık olduğunu söyledi.

Gıda Mühendisleri Odası Şube Başkanı'ndan KPSS Tepkisi

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şeymus Alparslan, genç meslektaşlarının Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda yüksek puanlar almasına rağmen, kurum ve kuruluşlarda gıda mühendislerinin görev yapacağı kadrolara veteriner ve ziraat mühendislerinin atandığını, bunun haksızlık olduğunu iddia etti.

Şeymus Alparslan, gıda mühendislerinin KPSS sonuçlarına göre en başarılı meslek grupları arasında yer aldığını savunup, "Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'na 2012'den beri atanan 2 bin 488 personelden ancak 300'ü gıda mühendisidir. Gıda mühendislerinin görev yapacağı alanlara farklı meslek gruplarından yönlendirme yapılmaktadır" dedi.

BAKANLIKTA GÖREVLİ GIDA MÜHENDİSİ SAYISI SEMBOLİK

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görevli gıda mühendisi sayısının sembolik olduğunu öne süren Alparslan şunları söyledi:

"Gıda güvenliğinin sağlanmasından sorumlu bakanlıkta istihdam neredeyse sembolik denilecek orandadır. Bize göre bu durum, halkın güvenli gıdaya erişim hakkını dolayısıyla toplum sağlığını riske etmektedir. Bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Kamuya atanacak olan personelin objektif değerlendirme kriterleri doğrultusunda belirlenmesi, hakkaniyete dayalı olması yönüyle KPSS yöntemi nispeten doğru bir yöntem olarak değerlendirilmektedir. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, resmi gıda kontrol hizmetleri başta olmak üzere, gıda kontrol laboratuarları, Araştırma Enstitüleri, Adalet Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlar, İçişleri Bakanlığı, yerel yönetimler ve diğer kamu kurumlarının gıda güvenliği ve güvenilir gıda ile ilgili yetki ve sorumlulukları oranında gıda mühendisi istihdamına gerekli duyarlılığı göstereceklerini umuyoruz."dha
<< Önceki Haber Gıda Mühendisleri Odası Şube Başkanı'ndan KPSS Tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER