'Gıda fiyat ar­tış­lar­ın sa­de­ce ik­lim­sel ol­ma­dı­ğı­ açık'

Gıda fiyatlarının sürekli artması sebebiyle yaşanan tartışmalara, Murat Ülker de katıldı.

'Gıda fiyat ar­tış­lar­ın sa­de­ce ik­lim­sel ol­ma­dı­ğı­ açık'

Gı­da fi­yat­la­rın­da­ki ar­tış­lar ne­de­niy­le ya­şa­nan tar­tış­ma­lar du­rul­mu­yor. Tür­ki­ye Gı­da ve İçe­cek Sa­na­yi Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yon Baş­ka­nı Şem­si Ko­puz, gı­da fi­yat­la­rın­da­ki ar­tış­tan stok­çu­la­rı so­rum­lu tut­muş­tu. Bu gö­rü­şe bir des­tek de Yıl­dız Hol­ding Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Mu­rat Ül­ke­r’­den gel­di.

Tek se­bep ik­lim ola­maz

Bugün'den Sümeyra Kırca'nın yazısına göre; Ül­ker Ri­va Fut­bol Kö­yü açı­lı­şın­da ga­ze­te­ci­ler­le soh­bet eden Mu­rat Ül­ker, “Fe­de­ras­yo­nun açık­la­ma­la­rı­na ben de ka­tı­lı­yo­rum. Ya­pı­lan ba­sit ma­te­ma­tik he­sap­la­rı bi­le bu ar­tış­lar­da sa­de­ce ik­lim­sel de­ği­şik­lik­le­rin ol­ma­dı­ğı­nı gös­te­ri­yor. Şu an fın­dık ha­sa­dı ye­ni bit­ti. Fın­dı­ğı çok zam­lı alı­yo­ruz” de­di. Fın­dı­ğın aşı­rı zam­lan­ma­sı ha­lin­de çi­ko­la­ta­la­rın da zam­la­na­ca­ğı­na işa­ret eden Mu­rat Ül­ker, “Bit­ter çi­ko­la­ta yi­yin. On­da fın­dık yo­k” di­ye­rek es­pri yap­tı.

Ira­k’­la iliş­ki­le­ri­miz dur­du

Irak ve Su­ri­ye­’de ya­şa­nan ger­gin­lik­ler ne­de­niy­le Irak pa­za­rın­da so­run ya­şa­dık­la­rı­nı an­la­tan Mu­rat Ül­ker, “Ge­çen se­ney­le bu se­ne­nin ilk ya­rı­sın­da cid­di bir fark yok, an­cak bu yı­lın ikin­ci ya­rı­sın­da cid­di en­di­şe­le­ri­miz var. Ira­k’­la iliş­ki­le­ri­miz dur­du. Mal gön­der­me­nin yo­lu­nu bu­la­mı­yo­ru­z” de­di.
<< Önceki Haber 'Gıda fiyat ar­tış­lar­ın sa­de­ce ik­lim­sel... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER