Gıda terörüne dur demek için özel çalışma!

Gıda terörü üzerine Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tüketicilere yönelik anket çalışması düzenledi.

Gıda terörüne dur demek için özel çalışma!

Türkiye'de artan nüfus ve bu oranda azalan tarım ve hayvancılık ile beslenme içeriği giderek değişiyor. Eskiden her market-manavda bulunabilen doğal ürünleri şimdi "organik" adı altında kısıtlı yerlerde ve pahalı bir şekilde bulunuyor. Teknolojinin ilerlemesi ile artan nüfusa çareler arayan üreticiler, hem maliyeti düşürmek hemde sağlıklı ürünler üretmek için çabalar harcıyor. Peki maliyet düşürmek için uğraşan her üretici sağlıklı gıda üretiyor mu?

Son zamanlarda basında çokça karşımıza çıkan gıda terörü her üreticinin böyle olmadığını göstermekte. Et ürünlerinde, süt ürünlerinde, işlenmiş meyve ürünlerinde, çocuk mamalarında ve daha bir çok ürünlerde hileler ortaya çıkmakta, para hırsı bürümüş bazı üreticiler sağlığı hiçe sayarak hareket etmekte. Peki bu sorunların çözümünde kimler yetkili, kimler bu teröre dur diyecek...

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi bu sorunların gün yüzüne çıkması için kolları sıvadı ve işe ilk önce tüketiciden başladı. Bilinçli tüketicinin ürünler üzerine koyacağı ambargonun en büyük silah olacağını düşünen şube yetkilileri, hazırladığı anket çalışması ile problemlerin çözümüne büyük katkı sağlayacağı görüşünde. Direkt tüketiciye yönelik yapılan anket çalışması doğrultusunda hareket etmeyi planlayan şube, sonuçları kamuoyu ile paylaşıp sıkıntının çıktığı noktayı belirleyerek çözüm yolları arayacak.

Birkaç saniyenizi ayırıp bu anket dizisine katılım sağlayarak sıkıntıları belirleyebilir, gıda terörüne dur diyebilirsiniz. Ankete ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

<< Önceki Haber Gıda terörüne dur demek için özel çalışma! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER