İstanbul'a yeni metro!

İstanbul'a bir metro daha geliyor. Projenin ihalesi 18 Eylül’de yapılacak.

İstanbul'a yeni metro!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 26 dakikaya indirecek metro projesinin ihalesini 18 Eylül’de yapacak. Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar’ın trafik sorununa çözüm olacak hat daha sonra Kabataş’a kadar uzatılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa yakasında büyük bir metro yatırımına başlıyor. ‘Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar İlçeleri) metro hattı, Depo - Bakım Sahası ve Depo Bağlantı Hatları İnşaat İşleri Yapım İşi’ uluslararası ihaleye çıktı. Proje çalışmaları tamamlanan hattın inşaat ihalesi Kamu İhale Kurumu’nda ve Avrupa Birliği bülteninde yayınlandı. İhaleye yurt içi ve yurt dışından birçok büyük inşaat firmaları ilgi göstermeye başladı.

Açıklamada, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar’ın trafik sorununa çözüm olacak metro, Mecidiyeköy’de Hacıosman-Yenikapı Metrosu’na entegre olarak başlayacak. Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Karadeniz Mahallesi’nde mevcut Edirnekapı-Sultançiftliği Hattı’na entegre olacak olan projenin, oradan Tekstilkent ve Yüzyıl Mahallesi’nden geçerek Mahmutbey de yapılan Mahmutbey-Başakşehir Metrosu ile entegre hale getirileceği belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler de yer verildi: “İş ve yerleşim bakımından yoğun alanları tarayan hattın daha sonra Mecidiyeköy’den Kabataş’a kadar uzatılması da planlanıyor. Yaklaşık 17,5 km uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, saatte tek yönde 70 bin kişi taşıyacak. Tünellerin yanı sıra viyadüklerin de yer alacağı proje, delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 adet istasyondan oluşacak. Metro hattı tamamlandığında Mecidiyeköy’den Mahmutbey’e 26 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılacak.”

Yapılacak metronun istasyonları ise şu şekilde: Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.
<< Önceki Haber İstanbul'a yeni metro! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER