Kendi koydukları yasağı bile tanımadılar

Gümrük Bakanlığı yakaladığı kaçak malları ‘yok pahasına’ satarken, hükümetin yasağını deliyor.

Kendi koydukları yasağı bile tanımadılar

Gümrük Bakanlığı yakaladığı kaçak malları ‘yok pahasına’ satarken, hükümetin yasağını deliyor. Ağır kimyasal ve nikotin içerdiği için Sağlık Bakanlığı’nın 2008’de yasakladığı elektronik sigara vatandaşa satılıyor. Gümrüklerde yakalanan kaçak eşyaların ihale işlemlerini Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü yürütüyor. Liman, hava ve kara sınır kapılarının bulunduğu şehirlerde yapılan ihalelerde değerli taşlar bile satışa çıkarılıyor.

Bugün'den Hasan Bozkurt'un haberine göre, 27 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında satışa çıkarılacak kaçak mallar arasında hükümetin yasakladığı ürünlerin de bulunması dikkat çekti.

KAMU SPOTU İLE UYARIYOR

Sağlığa zararlı olduğu için kamu spotu ile televizyonlardan vatandaşı uyaran hükümet, Gaziantep gümrüğünde ele geçirdiği nargile köz jelatini ve nargile hortumu satacak. Yine Bursa Tasfiye Hizmetleri Müdürlüğü’nde Sağlık Bakanlığı’nın reklamlarını bile yasakladığı ürünler satışa çıkarıldı.

AÇIK ARTIRMAYLA SATILACAK

Elektronik Sigara ve Aparatları, sigara kağıdı, sigara filtresi 32 lira ile 63 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılacak. Trabzon Tasfiye İşletme Müdürlüğü’nde 5 bin ile 70 bin lira arasında açılacak açık artırmada otomobil, arazi taşıtı, kamyon, kamyonet, römork çekici ve otobüs satılacak.

GÜVERCİN DE VAR OTOBÜS DE

İskenderun gümrüğünde 47 lira ile 46 bin lira arasında değişen fiyatlarla güvercin ve muhtelif karkas et satılacak. Edirne Tasfiye İşletme Müdürlüğü ise 15 lira ile 637 bin TL arasında değişen kaçak malları vatandaşa satacak. Satılacak eşyalar içinde binlerce akıllı cep telefonu, cep telefonu aksesuarı çoğunluğu oluşturuyor.

HAFIZA KARTI VE GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

İstanbul Erenköy’de ise 93 ile 98 bin lira arasında değişen fiyatlarla ilginç ürünler vatandaşın alımına sunulacak. Endüstriyel matkap, giyim eşyası, flash bellek, güvenlik kamerası, elmas ucu, zirkonyum taş, LED ampul, gümüş takı, kol saati, buhar jeneratörü, cep telefonu, parça deri satılacak. Ayrıca kumaş, çocuk kilodu, sütyen, bayan gömleği, boş konteyner, granit, bayan kürk mont, güneş gözlüğü, tütün doldurma makinesi, pipo, hafıza kartı ucuza verilecek.

2014’te yakalanan kaçak mal

Türü Değeri (TL)

Elektronik eşya 536 milyon
Araç 298 milyon
Uyuşturucu 182 milyon
Akaryakıt 157 milyon
Tütün 60 milyon
Diğer 342 milyon

Toplam 1 milyar 585 milyon
<< Önceki Haber Kendi koydukları yasağı bile tanımadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER