Kredi kartı kullananlar için hayati öneme sahip ayrıntılar

Kredi kartı dolandırıcıları sanal alemin en büyük kabusu haline geldi. Tüketici dernekleri de online bankacılık işlemlerinde dolandırıcıların ağına düşmemek için vatandaşları uyarıyor. İşte dolandırıcılardan korunmanın formülleri..

Kredi kartı kullananlar için hayati öneme sahip ayrıntılar

Bugüne kadar 10 farklı türde kredi kartı dolandırıcılığı polis kayıtlarına girmiş durumda. Veri güvenliği şirketleri de dolandırıcıların tuzağına düşmemek için uyulacak 10 kurala dikkat çekiyor. Dolandırıcılar özellikle sanal alemde cirit atıyor. Güvenlik boşluğu olan kredi kartlarını hedef alıyor. Bu yüzden online bilgisayar ve mobil cihazınızın güvenlik güncellenmesinin tam olduğundan emin olun. 

İnternetten yapılacak alışverişlerde alınacak basit bazı önlemler sizi dolandırıcılardan koruyabilir. Aksi taktirde bütün kredi kartı bilgilerinizin dolandırıcıların eline geçmesi işten bile değil. İnternet üzerinden yaptığınız alışverişlerde mutlaka sitenin güvenirliğini kontrol edin ve tek kullanımlık şifre kullanın başınız ağrımasın..

Kredi kartlarında şüpheli işlemleri anında öğrenmek önemli. Ama bankadan gelen bildirime cevap verdiğinizi sanırken dolandırıcıların tuzağına da düşmeyin. Sizden şifreniz isteniyorsa kredi kartınızın güvenlik kodu isteniyorsa bilin ki karşınızdaki kişi  dolandırıcıdır. 

Çoğumuz kredi kardı ekstresine pek bakmıyor ve telefonumuza gelen mesajdaki miktarı hiç düşünmeden ödüyoruz. Ancak yapmadığımız bir alışverişin parasını da ödüyor olabiliriz. Kredi kartı kullanıcıları mutlaka harcama sliplerini saklayıp gelen hesap ekstresiyle karşılaştırılmalı.

Çoğumuzun haberi yok, ama hukuksuz ne kadar harcama yapılırsa yapılsın kanunen mağdur olan müşterinin ödeyeceği miktar en fazla 150 lira. Bunun şartı ise şüpheli durumda hemen bankayı aramak. Son 24 saat içinde sizin kartınızla yapılmış olan hukuka aykırı harcamalardan ötürü sadece 150 lirasından sorumlu.. 

Son uyarı da Windows XP kullananlara. Nisan 2014'ten itibariyle Windows XP'nin  yazılım desteği bitti. Bu yüzden XP üzerinden yapılacak online bankacılık işlemleri dolandırıcılara davetiye çıkarabilir. 
<< Önceki Haber Kredi kartı kullananlar için hayati öneme sahip ayrıntılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER