Maliye Bakanlığı'nda görülmemiş skandal!

Sayıştay, yedek ödenekten yapılan aktarmanın tamamının 38 milyar 364 milyon 983 bin 832 TL olduğunu açıkladı.

Maliye Bakanlığı'nda görülmemiş skandal!

Maliye Bakanlığı ise tutarın sadece başlangıç ödeneği olan 949 milyon 178 bin TL’yi kamuoyuna duyurdu. Eksik duyurunun 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na aykırı olduğunu bildirildi.

Sayıştay, Maliye Bakanlığı ile ilgili rapor hazırladı. Rapora göre, yedek ödenekten mali yıl içinde yapılan aktarmaların yıl sonu gerçekleşmelerinin ilan edilmesi gerekiyordu. Bakanlık, söz konusu aktarımı yalnızca ekonomik kodun başlangıç ödeneği itibariyle ilan etti.

Maliye Bakanlığı, 5018 sayılı kanunla verilen görev çerçevesinde yedek ödeneğin kullanımına ilişkin bilgiyi kamuoyuna açıklarken yedek ödenek ekonomik koduna ait 949 milyon 178 bin TL olan başlangıç ödeneğinden yapılan aktarmalara ilişkin bilgileri duyurdu. Oysa, yıl sonu itibariyle ödenekten aktarılan toplam tutar ,Sayıştay'ın tespitine göre 38 milyar 364 milyon 983 bin 832 TL’idi. Dolayısıyla bu rakamın kamuoyuna duyurulması gerekiyordu.

Sayıştay değerlendirmesinde, yedek ödenekten yapılan aktarmaların kamuoyuna açıklanması görevinin eksik yerine getirildiği ifade edildi. Raporda, yedek ödenekten yapılan aktarmalar için "Sonuç olarak, yedek ödenekten yapılan aktarmanın tamamı olan 38 milyar 364 milyon 983 bin 832 TL yerine, sadece başlangıç ödeneği olan 949 milyon 178 bin TL’nin kamuoyuna açıklanması 5018 sayılı Kanuna uygun bulunmamaktadır." denildi.
 
<< Önceki Haber Maliye Bakanlığı'nda görülmemiş skandal! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER