Merkez'den ve Erdem Başçı'dan flaş açıklama

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa edeceği yönündeki söylentilerin ardından Merkez Bankası'dan bir açıklama geldi.

Merkez'den ve Erdem Başçı'dan flaş açıklama

Merkez Bankası Sözcüsü Yücel Yazar, TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın görevinin başında olduğunu ve istifa ettiğine dair iddia ve söylentilerin gerçek dışı olduğunu söyledi. Genellikle olağan toplantılar dışında pek açıklama yapmayan Merkez Bankası böylece iki gün içinde Başçı'yla ilgili olarak iki açıklama yapmış oldu.

Yazar, "Başkan Başçı görevinin başındadır, iddia ve söylentiler gerçek dışıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Çarşamba günü yaptığı konuşmada TCMB'yi ve Başçı'yı sert şekilde eleştirmesinin ardından piyasalarda Başçı'nın istifa edebileceği spekülasyonları TL ve TL cinsi varlıkların satış baskısı altında kalmasına neden oluyor. Açıklamada "Erdem Başçı görevinin başındadır. İstifa iddiaları ve söylemleri başındadır." denildi.
Erdem Başçı: Kamu görevi en iyi şekilde yapılır

TCMB Başkanı Erdem Başçı, görevinin başında olduğunu, kamu görevi verildiği ve sağlığı elverdiği sürece görevini en iyi şekilde yapacağını söyledi.

merkez Bankası'na gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan ve bu görüntüleri CNNTurk'te yayınlanan Başçı, "Kamu görevi verildiği sürece yapılır ve en iyi şekilde yapılır. Sağlığımız elverdiği şekilde bu görevin gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.
<< Önceki Haber Merkez'den ve Erdem Başçı'dan flaş açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER