Moody’s hareketi borsayı ters köşe yaptı

İMKB 100 endeksi Moody's'in, telekonferans öncesi gönderdiği mailde, Türkiye'nin notunu artırmadığını açıklaması ile 82.530,12 puana kadar geriledi.

Moody’s hareketi borsayı ters köşe yaptı

Uluslararası reyting kurumu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu artırmaması ve ödemeler dengesi ile ilgili uyarılarda bulunması İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi’nde satışları artırdı. 

Yatırımcıların eğilimine bağlı olarak Endeks, günü yüzde 4,23 kayıpla 81165,81 puandan kapattı.

Moody's tarafından yapılan açıklamada Türkiye ekonomisinin görünümünün pozitif seyrini devam ettirdiği ancak kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye gelmesi için ödemeler dengesi ile ilgili şoklara daha dayanaklı bir görünüm ortaya koyması gerektiği ifade edildi. 

Açıklamada ekonomi yönetimine de “Cari açığı gerileterek, dolar ve Euro varlığı artırılarak ya da şirketlerin borçları indirilerek, dışa karşı kırılganlıkların daraltıldığı durumda ülkenin notunu artırmak göz önünde bulundurulabilir.” denildi.

Piyasalar Fitch'den sonra Moody's'in de Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkaracağının işaretini verecek iletiler bekliyordu. 

Ancak açıklamada görünümün 'pozitif' tutulmasına rağmen not artışı yönünde bir ifade yer almaması borsaya satış getirdi.
<< Önceki Haber Moody’s hareketi borsayı ters köşe yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER