Moody's'ten bir not artışı daha

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin notunu bir basamak daha arttırdı.

Moody's'ten bir not artışı daha

Türkiye'nin uzun vadeli para cinsinden kredi  notunu "yatırım" seviyesi olarak adlandırılan "Baa3"e yükselten uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi  notunu da bir basamak artırarak "Baa3" seviyesine getirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, mali tabloları  inceleyen Moody's, belediyenin uzun vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi  notu ile ulusal uzun vadeli kredi notunu birer kademe artırdı.

Kuruluş, Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce yerel ve yabancı para  cinsinden uzun vadeli "Ba1" olan kredi notunu bir kademe artırarak "Baa3"e,  ulusal uzun vadeli notunu da "A1.tr"den "Aa3.tr"ye yükseltti.
         
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kredi not artışına ilişkin  yaptığı açıklamada, Moody's'in aldığı karardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek,  "Belediyemizin kredi notu, Moody's tarafından 'yatırım' seviyesine yükseltildi.  Şüphesiz ki, bu not artışları, 2004 yılından bu yana gerçekçi, tutarlı ve planlı  mali politikaların kararlılıkla uygulanmasının sonucudur. Bundan sonra  belediyemizin dış finansman kaynaklarına erişimi, daha uzun vadeli ve daha düşük  faizli olacaktır" dedi.

Not artışının Yüksek Planlama Kurulu'nda halen onay bekleyen projelere  olumlu yansımasını beklediklerini dile getiren Kocaoğlu, bu konuda yetkililerin  ilgisini beklediklerini belirtti.

AA
<< Önceki Haber Moody's'ten bir not artışı daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER