Real, Türk şirkete satıldı

Alman perakende devi Metro Group, Real Türkiye'yi sattığını duyurdu

Real, Türk şirkete satıldı

 Alman perakende devi Metro Group, Real Türkiye'yi Kayserili Hacı Duran Beğendik'e sattığını duyurdu. Fiyatı beyan edilmeyen satış için Rekabet Kurumu'nun onayı gerekiyor.

Metro Group'tan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yar aldı:

"Söz konusu satışın 2014 yazında tamamlanması beklenmektedir. Türkiye, METRO Group'un diğer satış kanalları olan METRO Cash & Carry ve Media-Saturn adına önemli odak ülke olmaya devam edecektir. Real Türkiye'nin Hacı Duran Beğendik'e satışı tüm 12 mağazayı ve Genel Müdürlüğü kapsamaktadır. Real Türkiye 2012-2013 mali döneminde 256 milyon Euro satış hasılatı elde etmiştir ve şu an 1.800 elemanı bulunmaktadır.

METRO Group uluslararası perakende şirketlerinin en büyük ve önde gelenlerinden biridir. 2012-2013 mali döneminde 66 milyar Euro satış yapmıştır. Şirket 250.000 elemanı ile 31 ülkede, 2.200 markette faaliyet yürütmektedir. METRO Group'un başarısı kendi segmentlerinde bağımsız faaliyet yürüten satış markalarının gücüne dayanmaktadır: METRO/MAKRO Cash & Carry – selfservis toptan satışta uluslararası lider - Media Markt ve Saturn – tüketicilere yönelik elektronik perakendeciliğinde Avrupa Pazar lideri – Real Hipermarketleri ve Galeria Kaufhof çok katlı mağazaları."
<< Önceki Haber Real, Türk şirkete satıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER