Renault Grubu'ndan tarihi rekor

Renault Grubu (Renault ve Dacia),2013 yılında 144 bin 700 adet araç satışı ve yüzde 17 pazar payı ile tarihinin en yüksek satış adedini gerçekleştirerek bir rekora imza attığını duyurdu.

Renault Grubu'ndan tarihi rekor

Bu satış adediyle Türkiye, Renault Grubu'nun dünya sıralamasında 5. ülke konumuna yükseldi. 2013'de Türkiye'nin toplam 484 bin 504 adet olan binek otomobil ihracatının yüzde 55'ini ve miktar olarak da 266 bin 508 adedini Oyak Renault gerçekleştirdi. 

2013 yılı sonuçlarını duyurmak ve 2014 hedeflerini  değerlendiremek üzere RenaultMais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Oyak Renault Genel Müdürü Ales Bratoz bir basın toplantısı düzenledi.Toplantıda verilen bilgiye göre, Renault markası 2013 yılında, 96 bin 761 adet satış ve yüzde 14.6 pazar payı ile 15. kez binek otomobil pazarında liderliğini devam ettirdi. Binek otomobil pazarında 1.46 puan ile toplam pazarda da 1.22 puan ile pazar payını en çok arttıran marka Renault oldu. 

TOPLAM ÜRETİMİN ÜÇTE BİRİ OYAK RENAULT'NUN

Oyak Renault Genel Müdürü Bratoz, 2013 yılında 331 bin 694 adet otomobil üretimiyle Türk Otomotiv Sanayisi toplam üretiminin yaklaşık üçte birini, otomobil üretiminin ise yarısından fazlasını gerçekleştiren Oyak Renault'nun, üretim rekoru kırmasının yanı sıra otomobil üretiminde liderliğini 16. yılda da sürdürdüğünü söyledi. Ayrıca Oyak Renault'nun 2013 yılında 274 bin 327 motor ve bir rekora daha imza atarak 279 bin 656 adet vites kutusu üretimi gerçekleştirdiğini ifade etti. İhracat performansı hakkında da bilgi veren Bratoz, 2013 yılında en çok ihracat yapan otomobil üreticisinin de Oyak Renault Otomobil Fabrikaları olduğunu belirterek, "Sektörün ihracatının ağırlıklı olarak yapıldığı Avrupa pazarlarındaki daralmaya rağmen 2013 yılında Oyak Renault, 266 bin 508 adet otomobil ve 118 bini aşan motor ihracatıyla Türk Otomotiv Sanayisinde bir kez daha liderliği elde etti. Binek otomobilde ihracatın yüzde 55'ini Oyak renault gerçekleştirdi. Türk Otomotiv Sanayisinin toplam ihracatının yaklaşık üçte birini, otomobil ihracatının ise yarısından fazlasını Oyak Renault gerçekleştirdi"dedi. Bratoz, toplam üretimin yüzde 80'ine yakın bölümünün ihraç edildiğini, yüzde 20'lik bölümün ise yurtiçi pazara verildiğini söyledi. 

3 VARDİYA ÜRETİM

Toplantıda soruları da yanıtlayan Genel Müdür Bratoz, Bursa fabrikasında 3 vardiya sistemi içinde üretimin devam edeceğini belirterek, Oyak Renault Otomobil Fabrikalarının, bugün üçlü vardiyada 360 bin otomobil, 450 bin motor üretim kapasitesi ile Renault'nun Batı Avrupa dışında en yüksek kapasiteye sahip üretim tesisi konumunda bulunduğunu hatırlattı. Bratoz, "Türkiye'ye güveniyor ve geleceğe hazırlanıyoruz. Türkiye'de olmak önemli. Avrupa pazarlarında hareketlenmenin başlayacağı, Çin Pazarının önderliğinde uluslararası pazarlarda az da olsa büyümenin yaşanacağı 2014 yılında Oyak Renault Otomobil Fabrikaları olarak, Clio'nun Sport Tourer versiyonunun üretiminin getirdiği dinamizmle, yeni marka kimliğiyle üreteceği Megane HB ve özel seri modellerinin getireceği ürün çeşitliliğiyle, motor ve mekanik projeleriyle, üretimini ve ihracatını sürdürmeyi hedefliyoruz. 2014'te rekabet gücümüzü daha da arttırmak için hazırlıklarımız devam edecek" dedi. 

<< Önceki Haber Renault Grubu'ndan tarihi rekor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER