TBMM önünde protesto

Kamu Sen üyeleri TBMM önünde bordro yaktı...

TBMM önünde protesto

Türkiye Kamu Sen üyesi bir grup, TBMM önüne gelerek memur maaşlarına yapılan zammı protesto etmek için bordro yakma eylemi yaptı. Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yoksulluk sınırının 179 TL arttığı bir dönemde memura 123 lira zam yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. 

Türkiye Kamu Sen tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Dikmen Kapısı’nda eylem gerçekleştirildi. Eyleme katılan Kamu Sen üyeleri son günlerde yaşanan yolsuzluk olaylarına karşı slogan attı. Eylemde konuşan Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memura verilen zammın yetersiz olduğuna değindi. Koncuk, “Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür. AK Parti hükümeti hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızın düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir.” dedi. 

Genel Başkan Koncuk, memurların hakları konusunda hükümetle anlaşan konfederasyon ve sendikaları da eleştirdi. Koncuk şöyle devam etti: “Bir yılda ailenin zorunlu harcamaları 179 lira artmışken, 123 lira zamma evet diyenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Hizmetlileri yok sayanlar, 4/C’lileri görmeyenler, öğretmeni, akademisyeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye çalışanını unutanlar, postacıya, ormancıya, belediye çalışanına, Diyanet çalışanına kör bakanlar, emeklileri, ek gösterge sorunlarını, ek ödeme sorunlarını, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp iki gün içinde memuru masada satıp kaçanlar bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?”

Eylemciler daha sonra yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını ateşe verdi. Slogan atan eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber TBMM önünde protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER